Man labai daug žadėjo apie užkandinę už Vilniaus (iš tikrųjų, gal ir Vilniaus miesto ribose, kas ten supaisys, tas Vilnius dabar yra išaugęs nenormaliai, greitai jau ir Utena bus žymima kaip Vilnius).

Sakė, čia gabaliukas Amerikos prie greitkelio. Sakė, čia kaip tos Amerikos užkandinės prie didžiųjų kelių, kur maistas gal ir paprastas, bet kur sutinka, kaip geriausius draugus, o išlydi – kaip giminės narius. Taip man sakė. Aš pats kaltas, kad patikėjau.

Ir įvertinimas Feisbuke (jeigu ką nors reiškia įvertinimas Feisbuke) yra kone tobulas – 4,8 iš 5 taškų. Tačiau kas tas įvertinimas Feisbuke? Prie mano oficialaus puslapio „Andrius Užkalnis“ įvertinimas Feisbuke yra 3 iš 5, tai ką dabar tai reiškia? Turbut tik tiek, kad iš penkių sutiktų žmonių trims aš patinku, o dviems ne. Arba kiti nesinaudoja Feisbuku. (Jei norite nueiti ir prispausdyti neigiamų įvertinimų, visada prašom: https://www.facebook.com/andrius.uzkalnis.official/)

Iš tikrųjų užeiga yra prie plento. Ir iš tikrųjų virš jos plevesuoja Amerikos vėliava, dryžuota ir žvaigždėta, ir tikrai logotipas šiek tiek amerikietiškai atrodo (gal nelabai, bet nebūsiu priekabus).

Interjeras tipiškai lietuviškas, pakelės užkandinė, kurioje Amerika net ir nekvepia. Tualetas lauke, tą būdelė „Toi Toi“, na, tikrai ne Amerika. Esu tikras, turbūt buvo objektyvių priežasčių, bet čia lietuviškas dalykas, kad mes visada turim objektyvių priežasčių.

Užkalnis apsilankė Burger Street

Valgiaraštyje – krūva amerikietiškai pavadintų patiekalų. Burgerių pavadinimai labiau lietuviški, negu turintys ką nors bendra su tais, kurie už Atlanto: „Klasika“, „Mexico“ (gerai, šitą dar galima suprasti, turbūt bus aitresnis), „Nacho Macho“, „Kentucky“, „Brooklyn“, „Florida“ (šitas apie ką – gal čia su apelsinais arba su krokodiliena, arba skirtas pensininkams, nes Floridoje jų daug gyvena?), „Minnesota“ (ką girdėjote apie Minesotą – kad ten žiemos šaltesnės, negu Lietuvoje?) ir panašiai.

Jau seniai pasisakau prieš pavadinimus, kurie nieko nesako apie patiekalą. „Kalvio plaktinis“ ir „Raganų suktinukai“ yra prisiminimas iš paskutiniųjų sovietinės Lietuvos metų, iš tų laikų, kai valgiaraščiai būdavo su violetiniu antspaudu ir mažiausia su dviem parašais – direktoriaus ir buhalterės. Yra ir picų, apie jas irgi pakalbėsim.

Gerai, kad nors šaltibarščiai vadinasi šaltibarčiais, o ne kokia nors „Sriuba „Molėtai““. Tai mes tų šaltibarščių (2,50 EUR) ir užsisakom. Šaltibarščiai nelabai kokie, skonis blankus, ir dar patiekti su valdiško skonio bulvytėmis fri. Tiek to, Amerikoje juk šaltibarščių nebūna, tai gal paragaukim standartinių amerikietiškų patiekalų.

Vištienos sparneliai (5,50 EUR) gal ir gražiai buvo mano nufotografuoti, bet skonis buvo toks vidutiniškas, kad iki galo nesuvalgėm ir į namus nesivežėm. Absoliučiai nieko įspūdingo ir įdomaus.

Burgeris nebuvo nei įsimintinas, nei koks nors labai kokybiškas: labai vidutiniškos bandelės, kokias Lietuvoje patiekdavo su burgeriais prieš dešimtį metų, kol visi nepersimetė prie tinkamesnių „brioche“ tipo bandelių, visko perkrauta, nei skanu, nei gražu, nei įdomu. Ko mažiausiai reikia Vilniui ir Lietuvai, tai dar vienų vidutiniškų burgerių.

Užkalnis apsilankė Burger Street

Picos pasirodė visiškai prastos. Pirmiausia, ta, kuri vadinosi „Blue Cheese“ (mėlynojo sūrio), 7 EUR, kažkap labai gerai buvo paslėpusi mėlynąjį sūrį. Mes jo ieškojome, ieškojome ir neradome. Mergaitė, priiminėjusi užsakymą, patikino, kad jo ten tikrai yra, ir aš nesakau, kad ji meluoja, bet tik sakau, kad jo neradome jokiais būdais.

Ir dar, žinote, kas yra blogai? Labai blogai yra rauginti agurkėliai ant picos. Jie netinka, niekada netiko ir niekada netiks. Jei jums atrodo kitaip, niekuo negaliu padėti – aš rašau tik savo nuomonę.

Užkalnis apsilankė Burger Street

Nėra čia Amerikos nei dvasios, nei jausmo, nei skonio. Nėra patogių stalų ir kėdžių, kur užsisakymas ne prie baro, o aptarnauja greiti padavėjai, nėra atnešamo, nesiklausus, vandens su ledu, nėra bedugnio kavos puodelio su neribotais papildymais už vieno puodelio kainą, nėra kečupo, garstyčių, aitraus čilių padažo ir vynuogių džemo ant stalų. Yra tik labai vidutiniškas maistas, kuris, taip, tikrai, yra prie kelio.

Sumokame 34,70 EUR ir arbatpinigius, nesuvalgome nė pusės. Dvi žąsys iš penkių. Verta pasistengti žymiai labiau.

Burger Street, Molėtų pl. 47B, Vilnius. Tel: +370 611 89124. Facebook profilis: https://www.facebook.com/Burger-street-108459856178519/
Kasdien nuo 11:00 iki 22:00.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)