Iki šiol aš abejojau ir dėl čia pateikiamų desertų kokybės – keistai atrodo, kad jie išstatyti greta submarinų ir kitokių sumušinių. Tačiau atėjo laikas patvirtinti arba sulaužyti šiuos stereotipus ir savo kailiu įsitikinti, ar šie desertai verti tikrų desertų vardo.

Taigi pastaruosius keturis savaitgalius iš eilės lankiausi skirtingose didžiausius kavos tinklus turinčiose kavinėse – „Caffeine“, „Vero Cafe“, „Caif Cafe“ bei „Huracan Coffee“ – ir testavau jų siūlomus desertus. Dalijuosi įspūdžiais, kas labiausiai patiko, o ko nerekomenduočiau net dėtis į burną.

„Instagram“ paskyros „Pauliusweets“ autorius Paulius Balčiukynas vykdo projektą „Skaniausi desertai mieste“, kurio metu kiekvieną savaitę lanko naujas vietas, labiausiai tinkamas pasmaližiauti, o savo mintimis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

„Caffeine“

Didžiausią kavos tinklą turinti kavinė išsiskiria tuo, kad konditeriją ir užkandžius gamina patys. Jų virtuvė/cechas vadinamas „Cookie Factory“.

Atvykęs į vieną centrinių Vilniaus vietų, Vokiečių g., radau 5 skirtingus desertų pasirinkimus. Nusipirkau klasikinį sūrio pyragą (porcijos kaina 2 EUR), morkų pyragą (2,20 EUR) ir karamelinį braunį (1,40 EUR). Nesitikėjau, bet visi desertai man patiko, o tai yra labai retas atvejis. Vis dėlto iš visų labiausiai išsiskyrė sūrio pyragas – nuo šiol jis man tapo nauju topu sūrio pyragų karalystėje.

Apie šį pyragą jau buvau sulaukęs ne vieno gero atsiliepimo ir iš savo „Instagram“ auditorijos, tad galiu drąsiai patikinti, kad desertas yra sodraus skonio, tiesiog tirpsta burnoje, tad nori mėgautis kiekvienu kąsniu.

Morkų pyragas priminė vaikystėje mamos gamintus pyragas. Jis lengvas ir turintis skanius pertepimus, net sunku patikėti, kad jame yra morkų. Karamelinis braunis man pasirodė šiek tiek nykokas savo skoniu, tačiau kartu ir neturėjo neskanių poskonių, taigi pagal kainą taip pat visai geras pasirinkimas.

Aplankyta kavinė „Caffeine“ įsikūrusi Vokiečių g. 18, Vilniuje.
Darbo laikas: 7:00–23:00, penktadieniais 7:00–24:00.

„Huracan Coffee“

Prisipažinsiu, čia teikiama kava man asmeniškai yra skaniausia, todėl knietėjo įvertinti ir desertus. Šeimininkai teigia, kad kanelės į šią kavinę yra vežamos tiesiai iš Prancūzijos, iš Bordo regiono.

Taigi, kaip jau supratote, kanelių tikrai ragavome. Vienos kanelės kaina – 1,20 EUR, tikrai nepigu žinant, kokio dydžio šis desertas. Skonis buvo tikrai kitoks nei standartinių Lietuvoje parduodamų kanelių, nors ir nebuvo kažkas tokio, dėl ko norėčiau užsisakyti dar keletą jų išsinešti.

Antrasis užsisakytas desertas buvo juostelė „Opera“ (2,40 EUR). Jis priminė man viešbučiuose pateikiamus desertus, kurie ten būna tik dėl vaizdo, nes tiesiog reikia pateikti kažką saldaus. Visiškai neišsiskiriantis savo skoniu buvo ir pyragaitis „Lazdynas“ (2,90 EUR), norėjosi daugiau skonių, kad sukeltų bent kažkokią gerą emociją... Dar vienas ragautas skanėstas – keptas varškės tortas (2,40 EUR). Man jis tapo šios vietos favoritu – purus, ne per daug saldus ir toks, po kurio bent kiek pasisotini.

Be kavos, čia man dar labai patiko pats desertų pateikimas – jie vieninteliai iš kavos tinklų vietų išsiskiria nestandartinėmis permatomomis stiklinėmis lėkštėmis.

Aplankyta kavinė „Huracan Coffee“ įsikūrusi Vokiečių g. 18, Vilniuje.
Darbo laikas: 7:00–22:00.

„Caif Cafe“

Čia desertai tiekiami iš daug skirtingų vietų, kurių, deja, šį kartą negalėsiu įvardinti, nes, pasirodo, tokios informacijos iš baristų sužinoti negalima.

Pasirinkau „Daim“ pyragą (2,10 EUR) ir sūrio pyragą (2,60 EUR). Ir mano skonio receptoriai džiaugėsi vėl! Tiek vienas, tiek kitas desertas buvo puikiai suderinti. „Daim“ man buvo kažkas naujo, nes jo iki šiol nebuvau ragavęs. Kiek žinau, tokio paties pavadinimo yra tiek saldainių, tiek batonėlių. Viršutinis šio pyrago sluoksnis su šokoladu ir riešutais buvo velniškai skanus.

Apie sūrio pyragą su karamelizuotu viršutiniu sluoksniu nėra ką per daug ir sakyti – tikrai sotus ir puikus pasirinkimas praskaidrinti dienai. Vienas iš mano naujų favoritų!

Aplankyta kavinė „Caif Cafe“ įsikūrusi Vokiečių g. 13, Vilniuje.
Darbo laikas: šiokiadieniais 7:30–22:00, savaitgaliais 9:00–22:00.

„Vero Cafe“

Šią vietą vienintelę pasirinkau ne centre, o Savanorių pr., kur jau iš tolo matomas kvadratinis juodas pastatas su iškeltu „Vero Cafe“ puodeliu.

Pasirinkau sūrio pyragą su bruknėmis (2,25 EUR), kuris, kaip baristas paminėjo, yra tiekiamas iš „Auksinio padėklo“, bei keptą varškės pyragą (2,30 EUR), kuris tiekiamas iš „Kavos imperijos“. Pyragas su bruknėmis mane labai stipriai nuvylė, nes atrodė gerai, o skonis buvo labai blogas, konsistencija tokia, tartum, jis būtų guminis, tad valgydamas nejaučiau jokio malonumo. Varškės pyragas šiek tiek geresnis, lengvas, purus, bet nėra net ką lyginti su buvusiu „Caif Cafe“” arba „Caffeine“ sūrio pyragu.

Mačiau, vitrinose buvo ir „Kler e Kler“ eklerų, tad kitą kartą čia verčiau pasirinkčiau juos.

Aplankyta kavinė „Vero Cafe“ įsikūrusi Savanorių pr. 6b, Vilniuje.
Darbo laikas: šiokiadieniais 7:30–21:00, savaitgaliais 9:00–21:00.

Mano skaniausių kavos tinklų desertų dešimtukas (porcijos kaina):

  1. „Caffeine“ klasikinis sūrio pyragas (2,00 EUR)
  2. „Caif Cafe“ sūrio pyragas (2,60 EUR)
  3. „Caffeine“ morkų pyragas (2,20 EUR)
  4. „Caif Cafe“ „Daim“ pyragas (2,10 EUR)
  5. „Huracan Coffee“ keptas varškės tortas (2,40 EUR)
  6. „Huracan Coffee“ kanelės (1,20 EUR)
  7. „Vero Cafe“ keptas varškės pyragas (2.30 EUR)
  8. „Caffeine“ karamelinis braunis (1,40 EUR)
  9. „Huracan Coffee“ pyragaitis „Lazdynas“ (2,90 EUR)
  10. „Vero Cafe“ sūrio pyragas su bruknėmis (2,25 EUR)