„Instagram“ paskyros „Pauliusweets“ autorius Paulius Balčiukynas vykdo projektą „Skaniausi desertai mieste“, kurio metu kiekvieną savaitę lanko naujas vietas, labiausiai tinkamas pasmaližiauti, o savo mintimis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

„Talluti“

Prieš čia atvykdamas į šį restoraną žiūrėjai gan kritiškai, žinojau, kad ši vieta bando pritraukti auditoriją savo milžiniškomis porcijomis – nuo tų pačių burgerių iki didžiausių kada matytų kokteilių, o tai dažnu atveju prasilenkia su kokybe. Bet realybė buvo daug patrauklesnė.

Akį iš karto patraukė spalvingas meniu – tokio didelio blynelių asortimento dar neteko regėti. Aptarnavimas taip pat puikus, nors prie kavinės driekėsi eilės, padavėjos sukosi kaip vijurkai ir neužtruko priimdamos užsakymus.

Išsirinkau blynelius su miško uogomis, ir tai buvo puikus pasirinkimas. Blynelių pagrindas buvo minkštas ir purus, o aviečių ir šokolado derinys tarpusavyje nuostabiai derėjo.

Porcijos kaina – 5,55 EUR. Vieta: Vilniaus g. 35, Vilnius.

„Holl&pancakes“

Naujamiestyje esančiame „Uptown Bazaar“ įsikūrusi kavinė čia atvykstančius pritraukia jau vien kepamų olandiškų blynelių kvapu, tad taip ir norisi sustoti ir pažiūrėti, ką gi čia taip skaniai kepa.

Kadangi standartinė porcija gan maža, iškart pasirinkau dvi porcijas – pirmieji blyneliai su mėlynėmis, braškėmis ir šokoladu, antrieji – klasikiniai su cinamonu ir kondensuotu pienu. Tiek vieni, tiek kiti blyneliai net man, didžiausiam smaližiui, buvo truputį per saldūs, tačiau nemeluosiu – suvalgiau pasigardžiuodamas, greičiausiai pakerėjo pati blynelių mielinė tešla.

Taip pat gerą įspūdį paliko blynelių pateikimas – dėžutė, kurioje blynelius galima išsinešti valgyti kad ir į gamtą, ar ten kur širdis geidžia. Jeigu norite pajausti bent šiek tiek Olandijos, būtinai apsilankykite!

Dviejų porcijų kaina – 6 EUR. Vieta: Kauno g. 16, Vilnius.

„Vaflių namai“

Vafliai – tai tartum blynelių broliai, todėl juos taip pat įtraukiau tarp pasirinkimų. Užsukęs į šį restoraną pasijaučiau lyg grįžęs į vaikystę – žaismingas interjeras, ryškios spalvos ir baldai, akį traukiantys savo paprastumu. Šalia kaip tik sėdėjo viena šeimyna su vaiku, iš jo akių matėsi kad vaflių valgymas gali būti didžiausia šventė.

Atsivertęs meniu vėlgi supratau, kad turėsiu dilemą – rasti tą patį pačiausią pasirinkimą, kadangi tokių čia buvo kone trisdešimt. Išsirinkau vaflius su „Nutellos“ kremu, bananais ir ledais. Gal toks pasirinkimas ir ne pats sveikiausias, tačiau tikrai vertas nuodėmės. Vafliai buvo puikiai iškepę, minkšti ir ne per saldūs.

Porcijos kaina – 6,5 EUR. Vieta: Verkių g. 29, Vilnius.

„Vaflių baras“

Aplankyti šią vietą rekomendavo mano „Instagram“ sekėjai. Didžiausią įspūdį paliko čia dirbantis personalas – žinot, kartais aplanko tas jausmas, kad jūsų laukia lyg po ilgo laiko grįžtančio namo. Tokia emocija aplankė ir įžengus čia. Padavėjos mielai dalijosi, kas labiausiai galėtų nustebinti, ir stengėsi, kad visa viešnagė būtų kuo smagesnė.

Pasirinkau vaflius su restorano gamybos ledais ir sezoninėmis uogomis. Viskas, kas arčiau gamtos ir šviežia, dažniausiai būna ir skanu. Ši taisyklė pasiteisino ir šiuo atveju. O dar geriau tai, kad ir kainos nesikandžioja.

Porcijos kaina – 3,50 EUR. Vieta: Šv. Mikalojaus g. 7, Vilnius.

„KingWinn“

Ši vieta – kaip sporto entuziastų meka, kadangi čia galima rasti ir baltyminės kavos, ir tų pačių baltyminių vaflių. Baltyminiais jie vadinami dėl sudėtyje papildomai naudojamo maisto papildo proteino, o kaip žinote, baltymai sportuojant yra bene svarbiausia grandis.

Taigi grįžtant prie kavinės, ji gali patenkinti kiekvieno skonį – čia siūlomi ir vafliai su lašiša bei salotomis, ir gaivūs su vaisiais, ir net patys nuodėmingiausi su snikersais bei šokoladiniais užpilais.

Pats pasirinkau vaflius su ledais, braškėmis ir šilauogėmis. Nors vafliai ir atrodė fantastiškai, deja, buvo pakankamai sausi, tad tos baltyminės kavos ar kažko geriamo tikrai prireiks, tuo labiau renkantis variantą su riešutų sviestu.

Porcijos kaina – 6 EUR. Vieta: Gedimino pr. 56, Vilnius.