Būtent tokią kavą išbandė Palangoje vasarai apsistojęs žurnalistas, DELFI Kelionės ambasadorius Orijus Gasanovas.

„Šaržai ir portretai ant popieriaus Palangos Basanavičiaus gatvėje – boooring (liet. nuobodu). Pasitikite ateitį! Išsirenki, kokios pieniškos kavos nori: latės ar kapučino, pamerki akį baristai, nusišypsai jai, ji paspaudžia planšetės mygtuką ir padaro nuotrauką. O tada per pusę minutės tą nuotrauką perkelia ant baltosios kavos putos. Kavos puodelis – portretas, va čia yra naujasis valgomas menas! Geri pats save. Arba savo meilę, arba visą savo šeimą. Čia yra new cool“, – savo „Facebook“ paskyroje negalėjo atsidžiaugti O. Gasanovas.

Orijus Gasanovas

Įdomu tai, kad tokią išskirtinę kavą tiekianti kavinė iki šiol neturi savo pavadinimo. Patenkinti klientai, norėdami rekomenduoti šią įdomybę draugams, tegali pateikti kavinės adresą – Basanavičiaus g. 42.

Kavinės savininkas ir pačios idėjos sumanytojas Virgilijus Uščinas atskleidžia, kad pavadinti kavinę užmiršo per paprasčiausią skubėjimą. Perėmus patalpas iš prieš tai jas nuomojusių verslininkų teko greit suktis – daryti remontą, pasirūpinti visais kitais būtiniausiais reikalais. Vis dėlto nuo šių metų kovo pačioje Palangos širdyje veikiančią kavinę artimiausiu metu šeimininkai ketina pavadinti „Veranda“.

Kavinės asortimentas – kaip ir visuose kavos tinkluose, sako V. Uščinas. Pagrindinis išskirtinumas – galimybė kavą papuošti nuotraukomis. Kavinės savininkas neslepia – šią idėją prieš keletą metų nusižiūrėjęs užsienyje.

„Aštuonerius metus pats gyvenau Amerikoje, kurį laiką dirbau Anglijoje, tad tokią kavą jau buvau matęs. Nors galiu pasakyti, kad iš tiesų net užsienyje tokį dalyką pamatysite vos keliose vietose, tai ir svetur nėra labai populiaru. Parsivežti pačią technologiją nebuvo sunku, tai tebuvo laiko ir pinigų klausimas“, – pasakoja jis.

Išskirtinė kava Palangoje

Kaip viskas vyksta? Pirmiausia išverdama kliento užsakyta kava, geriausiai tam tinka kavos su pienu. Tuomet su planšete padaroma žmogaus nuotrauka, ji per „Bluetooth“ perkeliama į specialų 3D spausdintuvą, o šis savo ruožtu užprogramuotą atvaizdą ant kavos nupiešia specialiais kavos milteliais. Beje, V. Uščinas patikina, kad kavos milteliai papildomo skonio kavai neprideda.

Jei kavos puodelyje savo atvaizdo matyti nenorite, galite užsisakyti bet kokį kitą paveikslėlį – kad ir Palangos tilto ar Gintaro muziejaus. Piešinys ant jūsų pasirinktos kavos papildomai atsieis 1,5 Eur.

Idėjos sumanytojas džiaugiasi matydamas patenkintus paslaugą išbandžiusius klientus ir tikina, kad visi iki vieno tokį „meną“ prieš išgerdami būtinai įamžina. „Kavos nuotraukomis klientai dalijasi socialiniuose tinkluose, siunčia parodyti artimiesiems. Būna tokių, kurie sako – tokios kavos aš negersiu, per daug gražu, kad išgerčiau“, – juokiasi kavinės šeimininkas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)