Kai kurie iš teminių restoranų išties stulbina, pavyzdžiui, „Modern Toilet“ – tualeto tematikai skirtas restoranas, laukiantis lankytojų keliose Azijos vietose. Jeigu jums atrodo, kad maistas mažuose klozeto formos dubenyse nekels apetito, nerimauti neverta – pasaulyje gausu kitoms temoms skirtų maitinimo įstaigų.

Taigi, žemiau išvardyta trylika nuostabiausių teminių restoranų visame pasaulyje, kuriuos turėtumėte prisiminti, planuodami kitas savo atostogas.

„Ithaa Undersea Restaurant“ Maldyvuose – galimybė pavalgyti po vandeniu

„Ithaa“ yra pirmas pasaulyje stiklinis restoranas, pastatytas po vandeniu. Taip, jūs perskaitėte teisingai. Šis restoranas išties yra po vandeniu ir tai yra kvapą gniaužiantis vaizdas. Jis siūlo 180 laipsnių panoraminį vaizdą į jūrą, o tai reiškia, kad valgydami patiekalą galite stebėti tiesiog aplink jus vykstantį jūros gyvenimą. Žinoma, tai nėra pigi patirtis (vien pietūs čia atsieis apie 200 dolerių arba 170 eurų), tačiau, tiesą sakant, už vienkartinę gyvenimo patirtį verta pakloti tokią sumą.

„Witches In Britches“ Melburne išgąsdins gerąja prasme

Jeigu esate nuoširdus Helovino gerbėjas, tikrai turėtumėte norėti aplankyti šį siaubo tematikos restoraną Australijoje. Klientus čia aptarnauja vampyrai, raganos ir vaiduokliai, taip pat restorane netrūksta baimę keliančių dekoracijų. Tiems, kurie valgydami mėgsta kažką žiūrėti, siūlomi siaubo pasirodymai. Čia galite netgi paragauti moliūgų sriubos iš raganos katilo.

Gamtos mylėtojų laukia „Redwoods Treehouse“ Vorkverte, Naujojoje Zelandijoje

Carrot sweet carrot.

A post shared by UrbanDaddy (@urbandaddy) on Jul 18, 2016 at 3:04pm PDT

Jeigu mylite gamtą ir mėgstate būti lauke, jums tikrai patiks „Redwoods Treehouse“. Šis restoranas įkurtas tikroje visžalėje sekvojoje, jo kokono formos segmentai kabo beveik dešimties metrų aukštyje virš žemės, o patekti į juos galima tik medžių viršūnėmis nutiestu taku.

Deja, restoranas skirtas privatiems renginiams ir šventėms, tokioms kaip vestuvės, tad šiaip užsukti čia papietauti nepavyks. Tačiau jeigu jums pavyktų kažką čia suplanuoti, vaizdas išties to vertas.

Niujorke esančiame restorane „Ninja“ jus aptarnaus nindzės

Gana akivaizdu, kad restorano „Ninja“ tematika skirta nindzėms. Padavėjai čia apsirengę nindzėmis, o atėję prie kiekvieno staliuko jie rodo magiškus triukus. Būkite pasiruošę išsigąsti, nes jie jus išgąsdins tada, kai mažiausiai to tikėsitės. Beje, maistas čia eklektiškas ir brangus, tačiau atmosfera – labai įdomi.

Pasimėgaukite maistu „Airbus A-380“ Taipėjuje, Taivane

Restoranas „Airbus A-380“ yra skirtas lėktuvų tematikai, o čia tvyrančios atmosferos žodžiais nenupasakosi. Interjeras atkartoja didžiausią pasaulyje keleivinį lėktuvą ir siūlo jums valgymo lėktuve patirtį. Tik kiek geresnę. Padavėjai elgiasi tarsi lėktuvo palydovai, klientams duodamos įlaipinimo kortelės, kuriose nurodytos jų vietos prie staliuko. Beje, čia netgi yra pirmos klasės skyrius. Didžioji maisto dalis pateikiama plastikiniuose dėkluose, tačiau nerimauti neverta – tai nėra tipinis lėktuvo maistas.

„Chillout Ice Lounge“ Dubajaus prekybos centre „Times Square Center“

Jeigu nesate nusistatę prieš šaltį, būtinai užsukite į „Chillout Ice Lounge“. Tai pirmas ledo baras Artimuosiuose Rytuose. Beveik viskas čia išskaptuota iš ledo, įskaitant ir stalus, kėdes, lėkštes bei taures. Suprantama, karšto maisto čia negausite.

Restorane, kuriame gausu ledo skulptūrų, tvyro stingdantis šaltis. Tam tikrais laiko intervalais besikeičiantis skirtingų spalvų apšvietimas sukuria nepakartojamą įspūdį. Jeigu ketinate čia pavalgyti, nepamirškite prieš tai gerai apsitūloti.

Obuolių tematikai skirtas restoranas „Pomze“ Prancūzijos sostinėje Paryžiuje

Obuolių mėgėjų laukia restoranas „Pomze“. Šis gurmaniškas Paryžiaus restoranas skirtas obuolių tematikai. Valgiaraščio patiekalams pagaminti naudojama net 120 veislių obuoliai. Apačioje galima rasti akmeninį sidro rūsį, kuriame gausu atvėsinto sidro butelių. Taip pat čia jūsų laukia gurmaniška parduotuvėlė, siūlanti produkciją iš obuolių. Be abejonės, tai bus saldi patirtis.

„Safe House“ Milvokyje, Viskonsino valstijoje, ir Čikagoje, Ilinojuje

„Safe House“ restoranas pašvęstas slaptiesiems agentams ir ši tema čia puikiai išpildyta. Čia galima rasti slaptų durų ir judančių sienų. Jeigu norėsite patekti į šį restoraną, teks pasakyti slaptažodį. Priešingu atveju teks įveikti specialų testą, kad įrodytumėte, jog nesate dvigubas agentas.

„Friðheimar“ Islandijoje pasiūlys viską iš pomidorų, įskaitant ir alų

Jeigu esate didelis pomidorų mėgėjas, tikrai verta apsilankyti restorane „Friðheimar“. Jis lankytojų laukia tikrame pomidorų šiltnamyje, tad valgysite tarp daugybės pomidorų netgi tada, kai Islandijoje viešpataus žiema. Viskas, kas siūloma meniu, pagaminta taip pat iš pomidorų. Netgi ledai ir alus – iš šių daržovių.

Kačių mylėtojai turėtų apsilankyti „Calico Cat Cafe“ Šindžiuku, Tokijuje

Kiekvienas, kuris myli kates, tikrai norės apsilankyti „Calico Cat CafeTokijo Šidžiuku rajone. Čia visur vaikštinėja katės, o klientai gauna maišelius su sausu kačių maistu, kad galėtų pažaisti su šiais gyvūnais. Tiesą sakant, Azijoje kačių kavinių išties netrūksta, tačiau „Calico Cat Cafe“ yra, ko gero, labiausiai žinoma.

„Mad Rex“ Filadelfijoje, Pensilvanijos valstijoje, padvelks pasaulio pabaiga

„Mad Rex“ skirtas postapokaliptinei tematikai, dėl ko valgyti čia kiek baisu, tačiau vis tiek labai smagu. Kai kurie patiekalai patiekiami ant karštų lavos uolienų, kokteiliai – skardinėse, o stalai primena išdegintą žemę.

„Robot Restaurant“ Šindžiukų rajone Tokijuje siūlo įdomų šou

Šis robotų tematikai skirtas restoranas savo lankytojams siūlo labai unikalų šou: bikiniais vilkinčios merginos kovos lauke kaunasi su milžiniškais robotais. „Robot Restaurant“ daugiau dėmesio skiriama šou nei maistui, tad pirmiausia čia galite tikėtis visiškai kitokios patirties.

Restorane „O’Naturel“ Prancūzijos sostinėje Paryžiuje teks išsirengti nuogai

„O'Naturel“ yra pirmas nudistų restoranas Paryžiuje. Taip, supratote teisingai – čia valgysite nuogi, kaip ir visi kiti restorano lankytojai. Į „O’Naturel“ užsukę svečiai rūbinėse nusirengia ir tik tada gali valgyti. Sakoma, kad tai labai išlaisvina. Beje, neverta baimintis, kad pateksite į kažkieno objektyvą – telefonai ir vaizdo kameros valgomojoje zonoje uždrausti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją