Festivalyje apsilankyti gali visi, įėjimas nieko nekainuoja. Per ketvirtadienio pietus kiemelis buvo pilnas žmonių, atvykusieji net neturėjo kur prisėsti.

Burgerių festivalis

Ši burgerių šventė Vilniuje vyksta jau ketvirtą kartą. Kuo ypatingas burgerių festivalis? Galima paragauti ne tik skirtingų šefų vis kitaip ruoštus burgerius, bet ir pamatyti, kaip čia pat juos gamina iš vietos ūkininkų tiekiamų šviežutėlių produktų.

Burgerių gamintojai stengiasi greitai paruošiamam maistui pritaikyti lėto maisto gaminimo technologiją – rauginimą, marinavimą, rūkymą.

Daugelis burgerių festivalyje gaminami su jautiena, bet galima rasti ir su kiauliena, vištiena, antiena, o išrankiausiam skoniui – net ir su lietuviška arkliena iš Valkininkų rajono. Tačiau pasak pardavėjų, tokią mėsą išdrįsta ragauti ne kiekvienas. Lietuvių skoniui dažnesnis – tradicinės mėsos skonis.

Burgerių festivalis

Taip pat šventės metu gaminami ir vegetariški burgeriai. Tokie kaip – indiško stiliaus daržovių burgeris brioche bandelėje su pomidorų čatniu bei agurkų, mėtų ir jogurto padažu. Kitas – su avinžirnių falafeliais.

Burgeriai šventės metu tieisog šluojami, vidutinė burgerio kaina – 6 – 7 eurai, už brangiausią „Wagyu“ jautienos burgerį su omaro uodega, patiekiamą brioche bandelėje su trumų majonezu ir šviežiais vasaros trumais žmonės moka net 30 eurų.

Vienas įdomesnių specialiai šiam festivaliui sukurtas burgeris – „Rožinis karvės laižiakas“, kurį sudaro 12 valandų cirkuliuotas jaučio liežuvis ir 3 valandas rūkytas ant juodalksnio dūmo. Visa tai įvyniota į jų firminę bandelę su specialiais padažais ir pagardinta ridikų garbanėmis, dažytomis burokų sultimis.

Tarp išrankiausių skonių lankytojų, atsiranda ir tokių, kurie piktinasi prastai paruoštu maistu. Vienam vyrui buvo patiektas visiškai neiškeptas burgeris. Kepėjai pripažino, kad pastarasis buvo tikrai nevykęs ir pagamintas netinkamai, pinigai pirkėjui buvo grąžinti.

Burgerių festivalis
Burgerių festivalis


Kai kurie burgerių festivalio dalyviai apgalvoja net mažiausias smulkmenas, kurios gali iškilti valgant lauke, todėl šventės metu buvo dalinamos vienkartinės pirštinės, kurios apsaugo nuo neplautų rankų ir leidžia jų neišsitepti maisto padažais.

Šiais metais burgerius ir desertus festivalyje ruošė įvairiausios kulinarinės studijos: „Boom Burgers“, „Burger Kiosk“, „City Chef“, „Čiop Čiop“, „Drama Burger“, „Gaspar‘s“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Meatbusters“, „Meat Lovers Pub“, „Paradice“, „Peri Peri“, „Piano Man Pub“, „Viking The Chef“, „Wing‘is“ ir kiti.

Atrodo, kad burgerių manija vilniečiams niekur nedingo, nes beveik kiekvieno restorano meniu galima atrasti šį visų taip mėgiamą patiekalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)