Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė teigia, kad siekiant skoninės įvairovės, o kartu ir norint suderinti gėrimus su vasaros stalo patiekalais, galima išmėginti ne vieną tradicinį ir lengvai paruošiamą gėrimo receptą.

Prekybos tinklo užsakymu šiais metais atliktos gyventojų apklausos duomenys parodė, kad 30 proc. žmonių su vasara labiausiai siejasi vanduo su skoniu (citrinų, braškių, greipfrutų, žaliųjų citrinų). 17 proc. respondentų pagrindiniu vasaros gėrimu laiko negazuotą vandenį, o kiek daugiau nei dešimtadalis – šaltos arbatos gėrimus ir gazuotą mineralinį vandenį.

Įvairių gaiviųjų gėrimų namuose, pasak maisto ekspertės, pasigaminti yra ypač paprasta, o svarbiausia, kad jų gamyba neatima daug laiko ir atveria didžiules galimybes skanioms improvizacijoms.

„Gerdami naminius gaiviuosius gėrimus visuomet galėsite jaustis ramūs dėl to, kuo karštą vasaros dieną atsigaivina jūsų šeima ar draugai. Juk pagamintas namuose gėrimas yra ne tik skanus, bet ir sveikas. Namuose ypač rekomenduočiau pasigaminti šaltos įvairių skonių arbatos. Pirmiausia, išsirinkite juodąją, žaliąją, raudonąją ar baltąją arbatą, o tuomet uogas ar vaisius, kuriais norėtumėte ją pagardinti. Tai gali būti persikai, citrinos, apelsinai ar mėtos. Nebijokite eksperimentuoti, nes apsirikti galimybių beveik nėra ir tai galioja gaminant ne tik šaltas arbatas, bet ir kitus gaiviuosius gėrimus“, – sako V. Juodkazienė ir pateikia šaltos arbatos ir kelis kitų vasariškų gėrimų receptus.

Granatų ir žaliosios arbatos gėrimas

Jums reikės:

  • 70 ml žaliosios arbatos
  • 100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 100 ml granatų sulčių (100 proc.)
  • skiltelės citrinos
  • skiltelės apelsino
  • ledo (pagal poreikį)

Gaminimas:

  1. Sumaišykite žaliąją arbatą su granatų sultimis, pridėkite keletą ledo kubelių ir tuomet viską užpilkite apelsinų sultimis bei įspauskite citriną. Siekiant išgauti ne tik skonio, bet ir estetinį efektą, rekomenduojama pilant ingredientus jų nemaišyti.
  2. Pabaigę gaminti gėrimą, šiaudelį ar ąsočio kraštą papuoškite apelsino skiltele.

Mėtų ir arbūzų skonio vanduo

Jums reikės:

  • 2 litrų vandens
  • vieno vidutinio smulkiai pjaustyto arbūzo
  • 6 mėtos lapelių
  • ledo (pagal poreikį)

Gaminimas:

  1. Suberkite ingredientus į vandenį ir gautą gėrimą palikite šaldytuve bent 2–4 valandoms. Vėliau jį išimkite ir gerai išmaišykite. Prieš patiekdami įberkite keletą šviežio arbūzo gabalėlių, mėtos lapelių ir ledukų pagal skonį.

Braškių limonadas

Jums reikės:

  • 100 g šviežių braškių
  • 200 ml šviežiai spaustų apelsino sulčių
  • 70 ml agavos sirupo
  • 1 vnt. plonomis skiltelėmis supjaustytos citrinos
  • 1,5 l šalto vandens
  • ledo (pagal poreikį)

Gaminimas:

  1. Nupjaukite braškių viršūnėles, sumaišykite likusias braškes su agavos sirupu, citrinų sultimis ir viską sutrinkite smulkintuvu iki skystos masės. Jeigu nenorite minkštimo, perleiskite gėrimą per sietelį. Tuomet supilkite gautą mišinį į paruoštą indą su šaltu vandeniu ir pridėkite citrinos gabalėlių. Pagal poreikį įsidėkite ledo ir skanaukite!

Tirštasis apelsinų kokteilis

Jums reikės:

  • 20 g špinatų lapų
  • 2 vnt. nuluptų apelsinų
  • 70 ml ananasų sulčių
  • 70 ml pasiflorų sulčių
  • ledo (pagal poreikį)

Gaminimas:

  1. Sudėkite visus ingredientus į smulkintuvą ir susmulkinkite iki skystos masės. Tuomet supilkite gautą mišinį į paruoštą indą ir papildykite ledo kubeliais.

Citrusinė atgaiva

Jums reikės:

  • 2 v. š. medaus
  • 150 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 50 ml šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių
  • 300 ml vandens
  • ledo (pagal poreikį)

Gaminimas:

  1. Sudėkite visus ingredientus į gėrimui skirtą ąsotį ir gerai išmaišykite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)