Maloniai nustebau sužinojusi, kad per vieną iš savo pietų pertraukų svečiai nusprendė aplankyti kinų restoraną „9 drakonai“, kuris įsikūręs Konstitucijos prospekte. Jų sprendimas pavalgyti kinų maisto manęs nenustebino, labiau nustebino pasirinkta vieta, nes iki tada šiame ar tiksliau – kitame, nes restorano pavadinimas jau yra pasikeitęs, restorane pietavau labai seniai ir noro sugrįžti nebuvo. Bet tikėtina, kad pasikeitė ne tik pavadinimas, bet ir daug kitų maitinimo vietai svarbių aspektų, juk kažkaip užsitikrino gerą vardą net tarp savo tautiečių. Tai mane labai suintrigavo, tad vieną gražią dieną nuvykau ten papietauti kartu su vyru.

Per pietus restorane galėjome pasirinkti aibę skirtingų patiekalų (meniu įvairovė kinų restoranams tikrai būdinga), bet nusprendėme labai (ne)tradiciškai ir (ne)nuobodžiai. Pirmajam patiekalui užsisakėme šaltibarščių ir jautienos pomidorinės sriubos (štai čia reiktų pažaisti su (ne) skliausteliais), kurios abi kainavo po 1,5 EUR. Pagrindiniai patiekalai buvo jau tikrai tradiciniai: saldžiarūgštė vištiena „Guobao“ ir saldžiarūgščiai aštri vištiena „Gongbao“ su žemės riešutais, kurie atitinkamai kainavo po 4,35 EUR. Stalo vanduo 1,1 EUR.

Ar skanu? Nesijuokite, kad pasirinkome tokias sriubas tokiame restorane, bet taip – turiu pripažinti, kad tai nebuvo pats geriausias sprendimas. Tiek šaltibarščių, tiek jautienos pomidorinių esame valgę daug skanesnių. Sriubos nebuvo nevalgomos, bet ir tikrai ne tokios, dėl kurių galėtum nominuoti kinų restoraną kaip geriausiai maišantį mūsų lietuviškąją rožinę sriubą. Daugiau komentarų nebereikia, išvada aiški.

Restoranas „9 drakonai“

O štai antrieji patiekalai tikrai verti pagyrimo ir dar vieno ar kelių apsilankymų – patiekalai ne kokie marmalai, krakmolo čia beveik nesijaučia, padažai nepersaldinti ir tas mums labai patiko. Iš tiesų tokį komentarą girdėjau ir iš kolegų, kurie žinojo apie garbingų svečių apsilankymą šiame restorane – tradiciškai kinai krakmolo į savo patiekalus arba nededa, arba deda tikrai mažiau, nei tą daro mūsų šalyje prie klientų bandantys prisitaikyti kinų restoranai. Porcijos labai didelės, pateikimas tvarkingas.

Restoranas „9 drakonai“

Ar greita? Atvykome jau gerokai po tradicinio pietų laiko – apie 14.30 val., tad tuo metu lauko terasoje buvo užimti vos keli staliukai, o viduje dirbo tik personalas. Mus aptarnavo ir maistą pristatė labai operatyviai. Labai neskubėjome ir net truputį specialiai laukėme, kada atneštas maistas pravės (galima būtų taip ir neužkaitinti), tad mūsų pietų pertrauka truko apie 40 minučių.

Kas įdomu? Šis restoranas kaip ir daugelis kitų klientus vilioja plačiu meniu, bet turiu pripažinti, kad ir didesnėmis kainomis. Ir tai nėra blogai, nes čia gausite kiek kitaip pagamintą šviežią skanų maistą, kuris leis bent truputį pažinti tolimąjį kraštą.

Interjero įdomybių labai didelių nėra, tradiciškai pamatysite įvairių kiniškų atributų, besisukančių stalų ir lietuviško alaus gamintojo reklaminių stendų.

Restoranas „9 drakonai“

Pamatyti pavadinimą „9 drakonai“ galite ne tik Konstitucijos prospekte, tokiu pat pavadinimu restoranai veikia ir dar trijose vietose: PC „Ozas“, šalia „Ogmios miesto“ ir Antakalnyje.

Trumpa išvada ar išvados: a) neeksperimentuokite užsisakydami lietuviškus patiekalus kinų restoranuose ir b) jeigu turėsite svečių iš Kinijos, kurie bus pasiilgę kinų maisto, šis restoranas turėtų jiems patikti. Žinoma, turėtų patikti ir ne tik jiems, o ir visiems mėgstantiems šios šalies virtuvę.

Restoranas „9 drakonai“, Konstitucijos pr. 23, Vilnius. Darbo laikas: pirmadieniais–penktadieniais nuo 9.30 iki 23.00 val., šeštadieniais – nuo 11.30 iki 23.00 val., sekmadieniais nuo 11.30 iki 22.30 val. Restorano Facebook paskyra.