Lietuva – vienintelė iš Europos šalių deleguoja savo atstoves į šį kulinarijos konkursą, kuris organizuojamas ten pat vyksiančios pasaulinės maisto pramonės parodos „Belt and Road International Food Expo“ metu, rašoma atsiųstame pranešime.

„Pirmą kartą vykstame į varžybas už Europos ribų. Nors priešingai nei konkursuose, kuriuose jau teko dalyvauti, Honkonge organizatoriai mus žada aprūpinti ir maisto produktais, ir visais būtinais virtuvės įrankiais, jaudulys iš tiesų didelis. Visų pirma, laukia keliolika valandų truksianti kelionė. Antra, teks susirungti su kolegomis iš daugiau nei 80 įvairių pasaulio šalių. Galiausiai, privalome griežtai laikytis konkurso taisyklių – tilpti į numatytą laiką ir pateikti kuo turtingesnio skonio patiekalus pasirinktose kategorijose“, – sako viena iš Lietuvai atstovausiančių virtuvės meistrių Honorata Lyndo, kartu su kolegėmis Aldona Gečiene ir Liucija Makovska „IKA/Culinary Olympics 2016“ Erfurte iškovojusi aukso medalį Regioninėje rungtyje.

Aldona Gečienė, Liucija Makovska ir Honorata Lyndo

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narės Honkonge varžysis dviejose konkurso kategorijose – žuvies-jūrų gėrybių bei mėsos. Į pirmąjį ringą stosiančios virtuvės profesionalės gamins patiekalus su iš anksto pasirinktais ingredientais: A. Gečienė – su gruperio filė ir krevetėmis, L. Makovska – jūrų šukutėmis ir krevetėmis, o H. Lyndo – visais trimis produktais.

Antrajai rungčiai visos Lietuvos atstovės pasirinko ėrieną. „Mėsos kategorijoje jaučiamės stipriau nei jūrų gėrybių, tačiau ir joje mus labai riboja laikas – per valandą turėsime paruošti po tris identiškas porcijas. Dar po 15 min. turėsime pasiruošimui ir susitvarkymui po rungties. Daugiausia komisijos balų – iki 50 galimų skiriama skoniui“, – sako H. Lyndo.

Liucija Makovska, Aldona Gečienė ir Honorata Lyndo

Pasak A. Gečienės, ruošdamosios konkursui didžiausią dėmesį šefės ir skiria skoniui. „Norisi sukurti iš tiesų įspūdingus patiekalus su skirtingais, įdomiais ingredientais. Vis tik, kai receptūras jau pasiruoši ir pradedi gaminti, žiūrėdama, kad tilptum į numatytą laiką, dažnai tenka atsisakyti dalies produktų. Gerai apgalvotą, išskirtinį patiekalą esi priversta supaprastinti, kurti, bandyti iš naujo. Tai kainuoja nemažai nerimo ir darbo valandų, kurias tenka atimti iš savaitgalių, laisvalaikio su artimaisiais. Nepaisant to, kulinariniai konkursai, varžybos traukia, nes jose pasisemi naujų idėjų, sužinai daug naujovių“, – sako virtuvės meistrė.

Naujovių Lietuvos atstovės tikisi pasisemti ir iš Honkonge tuo pačiu metu vyksiančios pasaulinės maisto pramonės parodos „Belt and Road International Food Expo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)