„Kamado Bono“ atstovų inicijuotas grilininkų suvažiavimas subūrė didelę, glaudžiai bendraujančią ir aktyvią grilio mėgėjų bendruomenę „Lithuania Grilling and Smoking“, kuri susikūrė... socialiniuose tinkluose, rašoma atsiųstame pranešime.

Poilsio komplekse „Vilnius Grand Resort“ vykusio renginio metu vyko išskirtinė barbekiu stovykla, įdomios ir įtraukiančios paskaitos apie įvairių patiekalų gamybą ant grilio, grupės narių apdovanojimai, mažųjų kulinarinės pamokėlės ir kitos įtraukiančios pramogos.

„Susirinkusiems buvo patiekta 600 kiaulienos šoninės ir šonkaulių porcijų, 350 sultingų mėsainių, 100 kebabų ant iešmo, 200 brandintos jautienos krūtininės ir didkepsnio porcijų, 200 tortilijų su plėšyta kiauliena bananų lapuose, 200 austrių, 100 porcijų plovo. Ant iešmų griliuose čirškinosi net trys avinai“, – vardijo „Kamado Bono“ direktorius, grilio mėgėjų bendruomenės įkūrėjas Tomas Petryla.

Grilio mėgėjų suvažiavimas

Barbekiu stovykloje visi turėjo progą ne tik kepti ir ragauti, bet ir susipažinti su savo srities profesionalais: griliams užgesti neleido „Barbekiu Meisteriai“, profesionalūs grilio šefai Simonas Bieliajevas, Kristupas Krivickas bei Visvaldas Grinius, avienos augintojas Ramzan Dhigit, plovo meistras Pavelas Kolesnikas, kokybiškos mėsos specialistas Gediminas Kasiliauskas ir kulinarė Ilona Juciūtė-Čibirkienė.

„Anksčiau feisbuke buvo keletas panašių nedidelių koncentruotų grupių, dažniausiai po 300–400 narių. Nemažą dalį jų sudarė virtuvės profesionalai. Šią grupę sumanėme sukurti tam, kad palengvintume žmonių komunikaciją, įvairių klausimų sprendimą, be abejo, visi dalijasi receptais, įkvėpimu“, – pasakojo grupės įkūrėjas T. Petryla.

Grilio mėgėjų suvažiavimas

Būtent internete aktyviai veikianti grupės bendruomenė ir paskatino surengti jos susitikimą realybėje. „Mūsų grupėje visi yra draugiški, labai daug bendrauja. Pažįstamų ratas vis plėtėsi, tad natūraliai atsirado poreikis visiems susipažinti gyvai. Mes jau faktiškai kaip gyva bendruomenė, kaip šeima. Apie tokio masto grilio mėgėjų susitikimą net Baltijos šalyse nesame girdėję“, – sakė T. Petryla.

Grilio mėgėjų suvažiavimas

Jo bendramintis Vadimas Amosovas neslėpė – gera matyti, kokius rezultatus duoda ši veikla. „Neslėpsiu, jaučiamės stipriai prisidėję prie to, kad grilinimo kultūra pakilo į pakankamai aukštą lygį. Žmonės pradėjo labiau vertinti teisingai paruoštą maistą, galbūt net labiau pradėjo gilinti savo kulinarines žinias, išaugo kokybiškų produktų poreikis“, – dėstė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)