Vienam asmeniui reikės:

  • 240 g kalafiorų
  • 2 raudonosios saldžiosios paprikos
  • 40 g skaldytų pakeptų migdolų
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės traiškyto česnako
  • 1 va. š. pomidorų pastos
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • druskos ir pipirų
Foto: Recepto autorė


Gaminimas:

1. Į 200 C įkaitintą orkaitę dedame supjaustytą ir aliejumi išteptą kalafiorą. Kepsime maždaug 25–30 min.
2. Paprikos oda – ir sunkiai kramtoma, ir sunkiai virškinama. Tad paprikas įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus apdeginame (valio, pagaliau pateisinamai galima kažką pasvilinti!), o jei turite dujinę viryklę – laikydami už žaliojo koto apdeginkite ant atviros liepsnos. Tuomet jos lengvu rankos judesiu nusilupa. Išvalome ir paprikos sėklytes bei viską, kas balta, nes tai priduoda kartumo.

Foto: Recepto autorė

3. Elektriniu plakikliu sumalame paprikas, migdolus, pastą, suberiame paprikos miltelius ir česnaką. Sumažinę malimo greitį, supilame nuo kalafiorų tepliojimo likusį aliejų. Voila – padažas paruoštas! Ant jo dedame iškeptus kalafiorus, pabarstome druska ir pipirais ir, jei turite, kalendromis. Valgome ir lieknėjame!