Turėti jaukią kavinę, kurioje būtų galima prisėsti, išgerti kavos, pasilepinti desertu, buvo sena L. Rimgailės svajonė. Iki atveriant durims „Liu desertinei“, moteris dirbdavo tik pagal išankstinius užsakymus: „Iki šiol kasdien pasidžiaugiu šia desertine, joje praleidžiu daugybę valandų. Čia vyrauja labai teigiama atmosfera. Man gera matyti vis naujus veidus arba tuos, kurie užsuka pas mane nuolatos.“

Gimtadienio svečiams buvo pristatytos ir desertinės naujienos. Tai – desertai, kuriais gali mėgautis ir kūno formomis besirūpinantys, sveikai gyvensenai neabejingi žmonės. Šiais gardumynais gali smaližiauti net ir tie, kurie nevartoja miltų, pieno produktų, kiaušinių ar cukraus. „Moterų maldos buvo išgirstos. Pagaliau susitikusios išgerti kavos su drauge galėsite mėgautis desertu be sąžinės graužimo“, – šypsosi L. Rimgailė.

Verslininkė neslepia, kad nuolatos tenka susidurti su įvairiais iššūkiais. Tačiau visi jie – įveikiami ir nuteikiantys tolimesniems darbams. Labiausiai L. Rimgailę džiugina Užupyje besilankanti spalvingi ir įdomūs klientai. „Mūsų svečiai yra labai reiklūs kokybei. Tačiau dėl to dirbti dar geriau! Į desertinę dažnai užsuka ieškantys desertų be glitimo, laktozės ar kiaušinių. Per metus atsirado ne vienas desertas, kuriame šių sudedamųjų dalių nėra.

Taip pat stengiamės į produkciją dėti labai nedaug pridėtinio cukraus, o šiandien pristatome desertus, kuriuose išvis nėra cukraus. Šiuose desertuose saldumą suteikia datulės, uogos ir agavų sirupas. Man pačiai labai smagu, kad tokie desertai nėra banalūs. Norėjosi suteikti jiems įdomesnes formas ir išryškinti natūralias spalvas. Manau, kad taip puikiai pavyko“, – šypsosi desertų kūrėja.

Dar viena desertinės naujiena – terapiniai eteriniai aliejai, kuriuos L. Rimgailė naudoja kaip ingredientus. Tai citrinų eterinis aliejus, kuris labai gerai veikia virškinimą, o taip pat greipfrutų eterinis aliejus, taip pat gerinantis virškinimą ir bendrą žmogaus imunitetą. „Iš Prancūzijos siunčiamės vienagrūdžio kviečio miltus. Tokie jie būdavo senais laikais, kai kviečiai dar nebuvo genetiškai modifikuoti, nekenkė žmonių sveikatai ir neišsivystydavo glitimo netoleravimas. Tokius miltus naudojame gamindami pyragaitį „Uoga“, – pasakoja desertinės šeimininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)