Įdarytos kiaušinių puselės

Tai ne tik lengvas užkandis, pasaulyje žinomas devilled eggs pavadinimu, Velykų stalui, bet ir tikras antros Velykų dienos išsigelbėjimas, kai lieka daug kiaušinių, bet vienų virtų jų jau nebesinori. Receptas pakankamai universalus – kiaušinių trynius galite maišyti su savo mėgstamais priedais, o ant viršaus užberti kumpio, sūrio, įvairių daržovių, sėklų, riešutų ar ką tik sugalvojate!

Reikės:

  • 10 kiaušinių
  • 1 v.š. acto
  • 5 saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 česnako skiltelės
  • 4 v.š. majonezo
  • 1 v.š. garstyčių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio pipirų
  • patiekimui: česnako laiškų, daigų, juodojo sezamo

Gaminame:

  1. Kietai išverdame kiaušinius. Kad kiaušiniai lengvai luptųsi, verdant į vandenį pilame acto, o išvirusius penkioms minutėms merkiame į ledo vonelę.
  2. Kiaušinius nulupame ir supjaustome pusiau.
  3. Į maisto smulkintuvą dedame virtų kiaušinių trynius, saulėje džiovintus pomidorus, česnaką, majonezą, garstyčias, druską, pipirus ir sutriname iki vientisos masės.
  4. Paruoštu mišiniu įdarome kiaušinių baltymų puseles.
  5. Patiekiame pabarstę česnako laiškais, daigais ir juoduoju sezamu.

Įdarytos kiaušinių puselės
Foto: Kristina Pišniukaitė


Vietoje naminės mišrainės

Daugumos šventinis stalas neapsieina be klasikos – naminės mišrainės. Tiesiog negaliu nepasidalinti ir primygtinai rekomenduoju išbandyti mano sugalvotą improvizaciją. Visų pirma – graži, šventei tinkanti išvaizda, antra – tikrai labai geras, naujas ir įdomus skonis, kreminė tekstūra, skoniai puikiai dera tarpusavyje.

Reikės:

  • 400 g atšildytų šaldytų žirnelių
  • ridikėlių
  • 200 g čederio sūrio
  • 200 g skrudintos šoninės
  • kelių šaukštų majonezo
  • kelių šaukštų graikiško jogurto
  • žiupsnelio druskos, pipirų
  • česnako laiškų

Gaminimas:

Sumaišome žirnelius, ridikėlius, tarkuotą čederio sūrį, kubeliais pjaustytą skrudintą šoninę, įdedame kelis šaukštus majonezo, tiek pat graikiško jogurto bei žiupsnį druskos, pipirų ir česnako laiškų.

Karštas užkandis

Traškios vištienos juostelės
Foto: Kristina Pišniukaitė


Traškios vištienos juostelės (be glitimo) su medaus ir garstyčių padažu. Šis patiekalas skanus ir karštas, ir atvėsęs. Tai vienas iš tų receptų, kai pagaminti itin lengva ir greita, o skonis tobulas!

Reikės:

  • 10 vidinių vištienos filė (arba 2 standartinių filė, supjaustytų juostelėmis)
  • 1 v.š. aliejaus
  • druskos, pipirų
  • 50 g nachos traškučių

Padažui reikės:

  • 2 v.š. majonezo
  • 1/2 v.š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1/2 v.š. medaus
  • 1/2 v.š. baltojo vyno acto
  • druskos, pipirų

Gaminame:

  1. Vištieną išmaišome su aliejumi, druska, pipirais.
  2. Maisto smulkintuvu sutriname nachos traškučius.
  3. Kiekvieną vištienos gabalėlį apvoliojame traškučiuose ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  4. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
  5. Kol mėsa kepa – sumaišome visus padažo ingredientus.

P.S. Šalia tobulai tiko bulvių skiltelės ir šviežių kopūstų bei morkų salotos.