Šių metų šventinių patiekalų madas atsiųstame pranešime apžvelgia maisto tinklaraščio „Lieknos bitės“ autorės. Jos siūlo išmėginti du pasaulyje itin populiarius įdarytų kiaušinių receptus. Įdarytus kiaušinius ne tik skanu valgyti – jie gali tapti ir puikia stalo dekoracija, kuri, pasitikusi svečius ir nudžiuginusi akį, vėliau palepins ir skonio receptorius.

Kreminiu sūrio įdaru pagardinti kiaušiniai

Šį pavasarį pasaulio virtuvėse tiesiog karaliauja kreminiu sūrio įdaru pagardinti kiaušiniai.

Jiems reikės:

  • šaukštelio majonezo
  • kelių gabalėlių (kąsnio dydžio) parmezano sūrio
  • mėlynojo svogūno
  • marinuotų kelmučių

Gaminimas:

  1. Trynius, majonezą ir parmezano sūrį ištrinkite maisto smulkintuvu ir sudėkite į baltymų puseles.
  2. Kiaušinius gardinkite mėlynuoju svogūnu ir kelmučiais.

Kiaušiniai, įdaryti avokadais

Įdaryti kiaušiniai su avokadais

„Šiais metais, stebėdamos pasaulines patiekalų tendencijas, negalime praleisti pro akis produkto, kuris įsikūręs visose sveikuolių lėkštėse – avokadai! Šiais metais jie puikuojasi ne tik pusryčių lėkštėse, bet ir ant Velykų stalo“, – teigia „Lieknos bitės“.

Šiam įdarui reikės:

  • gerai prinokusio avokado
  • česnako
  • lašelio citrinų sulčių
  • druskos
  • graikiško jogurto
  • pomidoro
  • baziliko

Gaminimas:

  1. Į atskirtus trynius dėkite panašų kiekį avokado, citrinos sulčių, galiuką česnako, druskos ir šiek tiek graikiško jogurto – tiek, kad masę būtų lengva ištrinti maisto smulkintuvu.
  2. Paruoštą masę dėkite į baltymo puseles, gardinkite pomidorais ir baziliko lapeliais.

Kaip puošime namus ir šventinį stalą

Be akį traukiančių patiekalų, stalą privaloma papuošti ir šventiniais dekoro elementais. VCUP generalinė direktorė Ona Nevinskienė pastebi, kad vis dažniau tam tikro dekoro elemento žmonės ateina ieškoti remdamiesi tuo, ką matė socialiniuose tinkluose, nes nori panašų ar net identišką stilių susikurti savo namuose.


Štai 5 patarimai, kaip papuošti šių metų Velykų stalą ir namus:

  1. Rinkitės natūralias, pastelines spalvas ir gamtos bei augalų motyvus.
  2. Derinkite skirtingų spalvų ar skirtingų kolekcijų indus – pavyzdžiui, vieno gamintojo lėkštes ir kito gamintojo taures bei stiklines.
  3. Dar viena populiarėjanti tendencija – gaminti namuose, taip pat pateikti patiekalą tiesiai ant stalo tame pačiame inde, kuriame jis buvo gamintas. Tam rinkitės modernių formų, patogias ir stilingas kepimo formas, kurios patogios naudoti virtuvėje, o kartu puošia jūsų stalą.
  4. Jei turite dekoracijų ir interjero detalių iš praėjusių metų, drąsiai jas panaudokite ir vėl! Pakanka jas sumaniai suderinti su keliais naujais aksesuarais, kad prie Velykų stalo nesijaustumėte „kaip pernai“. Tereikia trupučio sumanumo ir kūrybos, kad jūsų mėgstama iš kartos į kartą perduodama Velykų dekoracija įsilietų į modernią šių laikų šventę.
  5. Velykų stalas be žaliuojančių šakelių ar pavasarinių gėlių tiesiog neįsivaizduojamas! Tad būtinai išsiruoškite į mišką arba namuose pasisėkite Velykų žolės, pasimerkite „kačiukų“ ar kadagio šakelių.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją