Į pristatymą susirinkusiems svečiams buvo pateikta aukštosios maisto kultūros ir gurmaniško kino sintezė – šefė Inga Turminienė patiekė unikaliai atkurtą mūsų šalies peizažą: valgomą miško paklotę, samanas ir net ežerus. Restorano „Ieti“ savininkė ir šefė I. Turminienė yra vienintelė lietuvė, patekusi į geriausių pasaulio šefių finalinį 16-tuką bei geriausiųjų 300-uką („The Best Chef’s Awards“), primenama organizatorių atsiųstame pranešime.

Kulinarinę pasaką sukūrusi I. Turminienė stažavosi pasaulyje įvertintuose restoranuose – tris „Michelin“ žvaigždes turinčiame „Geranium“ (Danija), dviem „Michelin“ žvaigždėmis įvertintame prancūziškos virtuvės restorane „The Greenhouse“.

„Kino pavasario“ kulinarinių filmų pristatymas

Pasivaišinę neįprastais zefyrais iš daržovių, miško augalų lapais iš džiovintos uogienės ir valgomais spygliais, programos pristatymo svečiai išvydo dokumentinį filmą „Michelin“ žvaigždutės: virtuvės istorijos“.

Auksiniame gastronomijos amžiuje šis filmas seka neįtikėtinų meniu ir kulinarijos šventyklų pasakas bei kapsto giliai po „Michelin“ gido istoriją, jo trūkumus ir neretai kritinę reikšmę šiuolaikinei maisto kultūrai. Tačiau režisierius pasistengė, kad pasakojimas apie tai taptų įdomus ne tik aistringiems gastronomams, bet ir kiekvienam naujų istorijų ištroškusiam žiūrovui.

Tarp šių metų kulinarinių filmų – dar viena dokumentinė juosta „Maisto dievaitės“ („The Godesses of Food“, rež. Vérane Frédiani), paliečianti ne tik maisto kultūros, bet ir lyčių nelygybės temą.

Nuo trijų „Michelin“ žvaigždučių šefių iki moterų virėjų, someljė ir verslininkių iš viso pasaulio – žiūrovai susipažins su kūrybingomis, inovatyviomis moterimis, maisto deivėmis, kurios siekia pakeisti vyrų valdomo pasaulio taisykles per gastronomiją.

Paelja, tortilija, gaspačas, krevetės, pinčios, troškiniai ir daug vyno arba vandens. Aktoriai Steve’as Cooganas ir Robas Brydonas trečią kartą priima skaniai pavalgyti mėgstančio, „Kino pavasario“ žiūrovų puikiai pažįstamo režisieriaus Michaelio Winterbottomo iššūkį filme „Atostogos Ispanijoje“ („Trip to Spain“).

Jie tikrina savo apetitą, sąmojingumą ir humoro jausmą skirtinguose Ispanijos restoranuose, kol jiems specialiai ruošiami tradiciniai ir unikalūs patiekalai, o ragaujant atsiranda progų pabendrauti įvairiausiomis temomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)