Į šį desertą niekada nededu jokios želatinos, nes jis ir taip puikiai sustingsta, tad nereikia papildomų standiklių. Tik nepamirškite, kad damų pirštelių nereikia permirkyti, kitaip tiramisu bus labai skystas, reikia juos tiesiog įmerkti į kavą, iškart ištraukti ir dėlioti į serviravimo indą. Jei ir vaikučiai skanaus tiramisu deserto, tuomet tiesiog nenaudokite alkoholio. Alkoholį galite pakeisti ir romo esencija.

Smagios Valentino dienos!

Reikės:

  • 500 g maskarponės
  • 400 g damų pirštelių
  • 7 valg. š. cukraus
  • 6 kiaušinių
  • 3 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 2 valg. š. tirpios kavos
  • 0,5 l vandens
  • 2 valg. š. likerio/romo ar brendžio
  • žiupsnio druskos
  • nesaldžios kakavos pabarstymui
Foto: Recepto autorės nuotr.


Gaminimas:

  1. Į puodą supilame vandenį, tirpią kavą ir užverdame. Paliekame kavą atvėsti. Kai atvėsta, įmaišome 1 valg. š. pasirinkto alkoholinio gėrimo ir 2 arb. š. vanilės esencijos.
  2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, kol masė pabąla ir tampa standi. Įmaišome 1 arb. š. vanilės esencijos ir 1 valg. š. pasirinkto alkoholinio gėrimo.
  3. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų (kol apvertus dubenį neiškris iš jo).
  4. Trynių masę sumaišome su maskarpone, kol nebelieka gumulėlių. Po to labai atsargiai įmaišome kiaušinių baltymus.
  5. Stačiakampėje formoje (~25*35 cm) dėliojame trumpai kavoje pamirkytus damų pirštelius (tik įmerkti į kavą ir ištraukti). Kai išdėliojame pusę sausainių formoje, tuomet užtepame pusę maskarponės masės, po to vėl sausainių sluoksnis ir vėl maskarponė. Išlyginame paviršių, uždengiame maistine plėvele.
  6. Tiramisu dedame į šaldytuvą. Paliekame stingti bent 4 val. ar per naktį. Prieš patiekdami apibarstome nesaldžia kakava.

Pastaba. Jei gaminate savo Valentinui, tuomet galite iš popieriaus iškirpti norimas raides, išdėlioti ant tiramisu ir apibarstyti kakava, po to atsargiai nuimkite raides ir turėsite Valentino dienos tiramisu!

Foto: Recepto autorės nuotr.