Produktai:

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 300 g smulkaus cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 šaukštelis druskos
  • 250 g sijotų miltų kepiniams
  • 240 g pasukų
  • 1 šaukštelis baltojo acto
  • 1 šaukštelis valgomosios sodos
  • 60 g maisto dažų
  • 10 g nesaldintų kakavos miltelių
  • 1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 0,5 stiklinės riebalų konditeriniams gaminiams ir dekoracijoms gaminti

Produktai kremui:

  • 225 g minkšto tepamo sūrio
  • 0,5 stiklinės nesūdyto sviesto arba maskarponės (115 g)
  • 455 g cukraus pudros
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Taip pat reikės: dviejų apvalių 23 cm skersmens ar trijų apvalių 20 cm skersmens kepimo formų.

Tortas „Raudonas aksomas“
Foto: Shutterstock


Kaip gaminti:

1. Įstatykite į orkaitės vidurį groteles. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių Celsijaus. Dvi didesnes kepimo formas (arba tris mažesnes) patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
2. Pasigaminkite tešlą – nedideliame dubenyje sumaišykite maisto dažus su kakava, supilkite vanilės ekstraktą.
3. Dideliame dubenyje su plaktuvu apie 5 min. maišykite riebalus konditeriniams gaminiams ir cukrų, kol pasidarys puri vientisa masė.
4. Po vieną įmuškite kiaušinius.
5. Sulig kiekvienu įmuštu kiaušiniu kruopščiai išplakite masę.
6. Suberkite kakavos su dažais masę ir druską, išmaišykite.
7. Paeiliui suberkite miltus (per keturis kartus) ir supilkite pasukas (per tris kartus) – miltai, pasukos ir t.t.
8. Supilkite actą į sodą (jie turi suputoti), greitai pamaišykite ir įmaišykite į tešlą.
9. Iš karto padalinkite tešlą į kepimo formas ir pašaukite kepti į orkaitę.
10. Kepkite apie 30 min. didesnėse skardose (apie 25 min. mažesnėse skardose). Įkišus medinį pagaliuką į centrą ir ištraukus jis turi būti švarus. Biskvitai paspaudus turi atšokti. Tik neperkepkite, nes bus labai sausi.
11. Palikite biskvitus pravėsti kepimo formose, po 15 min. nuimkite kraštus ir leiskite galutinai atvėsti – mažiausiai pusantros valandos.
12. Kad sluoksniai būtų plonesni, biskvitus galima dantytu peiliu perpjauti horizontaliai. Biskvito sluoksnius galima apvynioti maistine plėvele ir laikyti kambario temperatūroje iki dviejų dienų arba šaldiklyje – iki dviejų mėnesių. Užšaldžius ar atšaldžius biskvito sluoksnius lengviau juos pertepti kremu, nes tada netrupa, nelūžta.
13. Pasigaminkite kremą. Vidutinio dydžio dubenyje su plaktuvu apie minutę plakite tepamą sūrį ir sviestą.
14. Palaipsniui suberkite cukraus pudrą, plakite apie 4 min., kol masė taps puri, vientisa. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
15. Jei perpjovėte du biskvito lakštus horizontaliai perpus, dabar turite keturis lakštus. Uždėkite apatinį sluoksnį ant padėklo, ant jo užtepkite kremo. DĖMESIO – keturių sluoksnių tortui reikės daugiau kremo, taigi kremą gaminkite iš 1,5 normos produktų.
16. Ant kremo dėkite antrą lakštą – ir taip toliau, kol susluoksniuosite visus lakštus.
17. Uždėkit viršutinį lakštą. Jį ir torto šonus aptepkite kremu. Laikykite tortą šaldytuve iki savaitės.