Patiekalas labai greitai pagaminamas, o su pomidorų padažu visada smagu eksperimentuoti. Šį kartą įkvėpimui pasirinkau pietų Italiją su ančiuviais ir kaparėliais. Beje, ne vegetarams, ančiuvių tikrai rekomenduoju nepraleisti.

Prireiks:

  • 1 nedidelio svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 2 kupinų arbatinių šaukštelių kaparėlių
  • 3 ančiuvių filė
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
  • 4 kiaušinių
  • 1 arbatinio šaukštelio cukraus
  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių
  • parmezano
  • šviežio baziliko
  • alyvuogių aliejaus
Itališka kiaušinienė
Foto: Recepto autorės nuotr.


Gaminimas:

  1. Svogūną ir papriką smulkiai supjaustyti ir sudėti į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepti ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja.
  2. Česnaką, kaparėlius ir ančiuvius dėti ant pjaustymo lentelės ir viską kartu susmulkinti. Sudėti į tą pačią keptuvę ir porą minučių pakepti.
  3. Tuomet supilti pomidorus, dėti žiupsnelį čiobrelių ir šaukštelį cukraus. Viską išmaišyti ir leisti pavirti 5 minutes ant vidutinės ugnies.
  4. Paragauti ir pasūdyti, jei trūksta druskos.
  5. Padaže padaryti duobutę, į ją įmušti kiaušinį. Tą patį pakartoti su likusiais trimis. Viską troškinti, kol kiaušinių baltymas sustings, tačiau trynys dar liks skystas.
  6. Ant viršaus užtarkuoti parmezano, užpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir apibarstyti baziliko lapeliais. Valgyti su skrudinta duona.

Skanaus!