Šiuo receptu dalijasi vegetarai.eu.

Ingredientai:

  • 1–2 st. vandens
  • 400–500 g žiedinių kopūstų
  • 1 morka
  • 1 maža paprika
  • 1 bulvė
  • 50 g žaliųjų žirnelių
  • 50 g šparaginių pupelių
  • 1/2 st. natūralaus jogurto
  • 1 lauro lapas
  • 1 cinamono lazdelė
  • 1/4 a.š. maltos ciberžolės
  • žiupsnis maltų čili pipirų
  • 1/2 a.š. maltų kalendros sėklų
  • 1/4 a.š. maltų kumino sėklų
  • 1/4 a.š. asafetidos
  • 1 a.š. džiovintų ožragės lapelių
  • 1/2 a.š. prieskonių mišinio „Garam Masala“
  • 2 v.š. aliejaus arba ghi
  • druska pagal skonį
  • žalumynai (kalendra, petražolės)

Padažas:

  • 2 didesni pomidorai
  • 7 anakardžių riešutai
  • 5–10 g imbiero
  • 1 v.š. aliejaus arba ghi

Paruošimas:

Nuo pomidorų nuimame odelę ir supjaustome kubeliais.
Smulkiai supjaustome imbierą. Nuplauname riešutus.

Foto: vegetarai.eu

Keptuvėje įkaitiname 1 v. š. aliejaus, beriame pomidorus, riešutus ir maišydami kepame, kol pomidorai suminkštės. Paruoštus pomidorus susmulkiname iki vientisos masės.
Žiedinį kopūstą supjaustome.

Foto: vegetarai.eu

Smulkiais kubeliais supjaustome morką ir bulvę. Papriką supjaustome juostelėmis.

Foto: vegetarai.eu

Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Dedame lauro lapą, cinamono lazdelę ir maišydami kepame ant silpnos ugnies apie 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, čilį, kalendrą, kuminą ir asafetidą) ir maišydami kepame kelias sekundes.
Į keptuvę pilame paruoštą pomidorų padažą, pagardiname druska ir maišydami kepame apie 1 min.
Pilame jogurtą ir gerai permaišome.
Beriame daržoves ir permaišome.

Foto: vegetarai.eu

Įpilame 1–2 stiklines vandens ir permaišome. Užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 20 min.
Likus 5 min. iki gaminimo pabaigos pagardiname „Garam Masala“, ožragės lapeliais (patrinkite tarp pirštų) ir žalumynais.
Tiekiame šiltą. Papildomai prie šio troškinio galima išvirti ryžių arba iškepti paplotėlių.

Foto: vegetarai.eu

Skanaus!