„Visi arabiški prieskoniai bus patys madingiausi. Viską gardinsime zataru – tipišku arabiškų prieskonių mišiniu, harissa – tam tikra čili pasta – ir jei restorano meniu nebus tokio punkto kaip šakšuka – pusrytinė arabiška kiaušinienė – tai tas restoranas turės labai mažai šansų išlikti“, – tikina kulinarinių knygų ir tinklaraščio nidosreceptai.lt autorė Nida Degutienė.

Specialistė taip pat pažymi, kad 2018-aisiais vis dar turėtų vyrauti mada gyvulinės kilmės baltymus keisti augalinės kilmės baltymais, stiprės sveikesnis požiūris į ekologiją. Taip pat labai madingas išliks fermentuotas maistas, ypač – fermentuota arbata.

Pasak N. Degutienės, pastaruosius kelerius metus madinga buvo tokie produktai kaip žaliosios japoniškos arbatos milteliai, ciberžolė, imbieras, maka milteliai. Visa tai dažnai būdavo dedama į įvairius kokteilius. Anot kulinarinių knygų autorės, ateinančias metais netikėta bus tai, kad šie dalykai bus dedami į... kavą.

Daugiau apie tai – įraše.