Vėlyvą ketvirtadienio rytą pusryčiams buvo sukviestas būrys maisto mėgėjų. Šviežias, ką tik iškeptas bandeles ragavo Rimvydas ŠirvinskasMakalius, modelis bei tinklaraštininkė Sotera Šveikauskaitė, „Miesto Mamos“ autorė Lina Gabrijonavičienė su dukromis bei kiti svečiai. Renginio vedėja Dovilė Filmanavičiūtė, pati dažnai besisukanti virtuvėje, susirinkusiems atskleidė mėgstanti gaminti įvairius konditerinius kepinius, tačiau kai kuriuos mieliau įsigyja parduotuvėje, rašoma pranešime spaudai.

„Kepinys, reikalaujantis 27 kartus sluoksniuoti tešlą su sviestu, man atrodo per didelis iššūkis namų virtuvėje, tačiau improvizuoti su šviežiais rageliais, ieškant puikaus jų sąskambio su kitais produktais, man labai įdomu. Išduosiu paslaptį – tokie rageliai yra tobuliausias mūsų šeimos savaitgalio pusryčių lovoje atributas”, – atskleidė gero maisto mėgėja. Vėlyvųjų pusryčių svečius ji vaišino ir savo mėgstamu receptu – sviestinio ragelio sumuštiniu su ožkos sūriu, kriaušėmis ir ispaniška dešra chorizo.

Rimvydas Širvinskas – Makalius prie vaišių stalo papasakojo, kad šviežiomis bandelėmis mielai lepinasi ne tik pats, tačiau ir visas jo kelionių studijos kolektyvas: „Mes su kolegomis jau senokai pamėgę šviežius kepinius. Dažnai ryte kažkuris vienas bėga iki šalia esančios parduotuvės ir grįžta su kalnu ragelių visam biurui. Taip saldžiai ir pradedam dieną.“
Dovilė Filmanavičiūtė ir Rimvydas Širvinskas – Makalius

Šviežiais kruasanais ir bandelėmis vaišinęsi svečiai ne tik išragavo skirtingų rūšių kepinių, bet ir sužinojo įvairių įdomybių apie šiuos skanėstus. Pavyzdžiui, skanaus sviestinio ragelio paslaptis – nuo 27 iki 81 kartų sluoksniuota sviestinė tešla. O manantys, kad kruasanų forma primena Napoleono kepurę, nustebo išgirdę, jog pusmėnulio formos kepinys kilo iš Austrijos ir buvo austrų pergalės prieš turkus simbolis.

Prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento direktorius renginio svečiams Aidas Poleninas papasakojo, kokiomis savybėmis pasižymi šviežios kokybiškos bandelės bei pasidalino keliais patarimais, ką galima pasigaminti iš ką tik iškepto šviežio sviestinio ragelio.
Vėlyvi pusryčiai su žvaigždėmis

„Dažniausiai esame įpratę šviežiais kepiniais mėgautis ryte prie kavos puodelio arba renkamės juos kaip desertą. Kadangi šviežias bandeles parduotuvėse kepame tris, o jeigu pirkėjai jas išperka, ir keturis kartus per dieną, taigi šviežius kepinius galime pasiūlyti ir kaip greitą pietų užkandį, ir popietei pasaldinti. Įprastas ką tik iškeptas sviestinis ragelis gali virsti puikiu užkandžiu panaudojus vos kelis papildomus ingredientus, pavyzdžiui mocarelos sūrį, vytintą kumpį, salotas ar kelis pomidoro griežinėlius“, – dalijosi A. Poleninas.

Maisto gamybos specialisto teigimu, toks sumuštinis iš sviestinio ragelio gali būti ir gardi užkandėlė moksleivio užkandžių dėžutėje, ir greiti pietūs skubančiam suaugusiajam. Sviestinis ragelis puikiai derės ir su sūdyta ar parūkyta lašiša, pagardinta kaparėliais ar krapais, šviežiu ar konservuotu tunu. Ieškantiems originalesnio skonio A. Poleninas pataria sviestinius ragelius skanauti su pikantiškais pelėsiniais ar ožkų pieno sūriais ir derinti su nesaldžia bruknių arba spanguolių uogiene.
Vėlyvi pusryčiai su žvaigždėmis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)