Vėlyvą ketvirtadienio rytą pusryčiams buvo sukviestas būrys maisto mėgėjų. Šviežias, ką tik iškeptas bandeles ragavo Rimvydas Širvinskas – Makalius, modelis bei tinklaraštininkė Sotera Šveikauskaitė, „Miesto Mamos“ autorė Lina Gabrijonavičienė su dukromis bei kiti svečiai. Renginio vedėja Dovilė Filmanavičiūtė, pati dažnai besisukanti virtuvėje, susirinkusiems atskleidė mėgstanti gaminti įvairius konditerinius kepinius, tačiau kai kuriuos mieliau įsigyja parduotuvėje, rašoma pranešime spaudai.
„Kepinys, reikalaujantis 27 kartus sluoksniuoti tešlą su sviestu, man atrodo per didelis iššūkis namų virtuvėje, tačiau improvizuoti su šviežiais rageliais, ieškant puikaus jų sąskambio su kitais produktais, man labai įdomu. Išduosiu paslaptį – tokie rageliai yra tobuliausias mūsų šeimos savaitgalio pusryčių lovoje atributas”, – atskleidė gero maisto mėgėja. Vėlyvųjų pusryčių svečius ji vaišino ir savo mėgstamu receptu – sviestinio ragelio sumuštiniu su ožkos sūriu, kriaušėmis ir ispaniška dešra chorizo.
Šviežiais kruasanais ir bandelėmis vaišinęsi svečiai ne tik išragavo skirtingų rūšių kepinių, bet ir sužinojo įvairių įdomybių apie šiuos skanėstus. Pavyzdžiui, skanaus sviestinio ragelio paslaptis – nuo 27 iki 81 kartų sluoksniuota sviestinė tešla. O manantys, kad kruasanų forma primena Napoleono kepurę, nustebo išgirdę, jog pusmėnulio formos kepinys kilo iš Austrijos ir buvo austrų pergalės prieš turkus simbolis.
„Dažniausiai esame įpratę šviežiais kepiniais mėgautis ryte prie kavos puodelio arba renkamės juos kaip desertą. Kadangi šviežias bandeles parduotuvėse kepame tris, o jeigu pirkėjai jas išperka, ir keturis kartus per dieną, taigi šviežius kepinius galime pasiūlyti ir kaip greitą pietų užkandį, ir popietei pasaldinti. Įprastas ką tik iškeptas sviestinis ragelis gali virsti puikiu užkandžiu panaudojus vos kelis papildomus ingredientus, pavyzdžiui mocarelos sūrį, vytintą kumpį, salotas ar kelis pomidoro griežinėlius“, – dalijosi A. Poleninas.