Išeiga: 3–4 porcijos
Laikas: 30 minučių

Ingredientai:

  • 1 indelis konservuotų lęšių
  • 200 gramų pilno grūdo makaronų
  • 125 gramų „Alpine“ sūrio
  • 1/2 saliero šaknies
  • 2 vidutinės morkos
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 3 pomidorai
  • 2 skiltelės česnako
  • saliero žaluma
  • krapai
  • aliejus
  • 1 lauro lapas
  • 3–4 žirneliai kvapniojo pipiro
  • juodieji pipirai
  • jūros druska

Paruošimas:

Nulupkite pomidorų odelę ir supjaustykite juos kubeliais.

Foto: Bendrovės archyvas


Daržoves supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką susmulkinkite.

Foto: Bendrovės archyvas


Svogūną lengvai pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus. Suberkite česnaką, salierus ir morkas, maišydami kepinkite 10 minučių ant nedidelės ugnies.
Sudėkite smulkintus pomidorus ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol daržovės išsitroškins.

Foto: Bendrovės archyvas


Sudėkite konservuotus lęšius, lauro lapą, kvapniuosius pipirus, pagal skonį įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Viską išmaišykite ir pakaitinkite.
Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės, vandenį nupilkite.

Foto: Bendrovės archyvas


Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Smulkiai supjaustykite saliero žalumą ir krapus.
Makaronus sumaišykite su padažu, apibarstykite sūriu, žaluma ir patiekite.

Foto: Bendrovės archyvas

Skanaus!