Rudenišku obuolių pyrago receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Reikės:

  • 200 g anakardžių riešutų
  • 200 g migdolų riešutų
  • 2 v. š. sviesto
  • 4 v. š. skysto medaus
  • 6 didelių obuolių
  • 3 a. š. cinamono

Gaminimas:

  1. Į maistinį smulkintuvą berkite visus riešutus, sudėkite sviestą (turi būti minkštas), 2 v. š. medaus ir viską sumalkite iki vientisos masės.
  2. Kepimo formą išklokite popieriumi ir lygiai paskirstykite tešlą – ji bus pyrago pagrindas.
  3. Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Juos sumaišykite su cinamonu bei likusiu medumi ir suberkite ant pyrago pagrindo.
  4. Pyragą dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.

Skanaus!