Per tą laiką, kaip pasakoja viešbučio atstovė Birutė Leimontaitė, restoranas užsitarnavo vietos, kuri dažnai pasirenkama norint jaukiai, bet rafinuotai paminėti įvairias šventes – gimtadienius, santuokos metines ir kt. – vardą. Be gero, skanaus maisto ir elegantiškos restorano aplinkos, pietaujantys ar vakarieniaujantys svečiai gali mėgautis didingu tiesiai pro restorano langus atsiveriančiu vaizdu.

Restorano meniu ne kartą keitėsi, kažkada svečiams siūlyti net cepelinai su vėžių uodegėlėmis, tačiau išliko tik klasikiniai laiko patikrinti patiekalai – tikra vizitine restorano kortele tapo elnienos didkepsnis ir šviežias sterkas.

Daugiau nei 16 metų „Michelin“ restoranuose Ispanijoje, Belgijoje ir Prancūzijoje dirbęs J. Lopezas sukaupė turtingos patirties, o lietuviško restorano virtuvę pristato kaip europietišką, įkvėptą Rytų iki Vakarų šalių skonių, papildant juos Viduržemio šalių kulinarinės virtuvės bruožais.

Šefas Javieras Lopezas

Didžiausią dėmesį katalonietis šefas skiria patiekalų šviežumui ir sezoniniams ingredientams, todėl ir naujajame meniu tradiciškai vyrauja sezoną atspindintys ingredientai. Pasak J. Lopezo, įsiklausymas į gamtos diktuojamą toną itin svarbu – tai leidžia mėgautis tuo, kas šiuo metu geriausia gamtoje. Todėl naujame meniu patiekaluose atsidurs vietinės miško gėrybės, taip pat ir lietuvių nuo seno vertinama žvėriena.

Ruduo šefui, kaip pats sako, asocijuojasi su gausia spalvų palete, nuolatiniais eksperimentais ir noru atnaujinti jau patikrintas kombinacijas, todėl patiekiama ne viena klasikinio patiekalo interpretacija, o skoniai intensyvesni ir ryškesni negu vasarą.

Ančių kepenėlių terinas

Pristatydamas naujienas šefas pakvietė paragauti ryškaus skonio ančių kepenėlių terino su šviežiomis figomis, bulguro kruopomis ir raudonuoju obuoliu, kuris ganėtinai riebiam patiekalui suteikė gaivos.

Jūrų šukutės

Antrasis patiekalas – kremiškos ir švelnios jūrų šukutės su artišokais ir lazdyno riešutais.

Žuvienė "Bouillabaisse"

Vienbalsiai daugiausia pagyrų tarp svečių sulaukė intensyvaus skonio provansietiška žuvies sriuba „Bouillabaisse“ su omarais ir kalmarais.

Desertas "Gintarinis brangakmenis"

O baigiamąja pristatymo pietų nata tapo dar viena šefo improvizacija – „Gintariniu brangakmeniu“ pavadintas medaus tortas su medaus ledais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)