Vištienos sriuba švelnaus skonio, visiškai neaštri, tad tiems, kas mėgsta aštrias meksikietiškas sriubas, siūlyčiau įdėti papildomai aitriųjų pipirų miltelių arba papildomai pakepinti mėgstamo aštraus pipiro.

4 porcijoms reikės:

  • 1 vištienos krūtinėlės
  • 4 vidutinio dydžio sunokusių pomidorų
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 lauro lapelio
  • 1 a. š. džiovintų bazilikų
  • 1 a. š. džiovintų čiobrelių
  • 2 česnako skiltelių
  • druskos, juodųjų pipirų

Patiekimui:

  • 1 nedidelio susmulkinto avokado
  • 100 g sutarkuoto kietesnio mocarelos sūrio (arba bet kokio kito šviesaus sūrio)
  • 2 saujos tortilijos traškučių
  • grietinės

Gaminimas:

  1. Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, įdedame vištienos krūtinėlę, apkepiname iš abiejų pusių.
  2. Tada užpilame vandeniu, kad apsemtų vištieną, pagardiname baziliku, čiobreliu ir druska pagal skonį, įdedame lauro lapelį ir nuluptas bei sutraiškytas česnako skilteles. Nuo užvirimo vištieną verdame apie 20–30 min., priklausomai nuo vištienos krūtinėlės dydžio. Po to vištieną išimame iš sultinio, o puodą su sultiniu atidedame į šalį.
  3. Kai vištiena pravėsta, ją suplėšome į gabalėlius arba supjaustome.
  4. Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną, kepame, kol suminkštėja.
  5. Papriką supjaustome mažais kubeliais, kepiname apie 5 min. kartu su svogūnu. Jei reikia, įpilame šiek tiek aliejaus.
  6. Pomidorus taip pat supjaustome mažais kubeliais, sudedame į keptuvę su paprika, išmaišome, pagardiname druska, pipirais. Daržoves troškiname apie 10 min., kol jos suminkštėja.
  7. Sultinį nukošiame per sietelį, kad neliktų žolelių, ir supilame atgal į puodą.
  8. Po to daržoves sudedame į sultinį ir nuo užvirimo verdame apie 15 min. ant vidutinės ugnies. Jeigu norite skystesnės sriubos, įpilkite daugiau vandens. Sriubą pagardiname druska pagal skonį.
  9. Sriubą supilstome į dubenėlius, o sriubos patiekimui skirtus ingredientus sudedame į atskirus indelius – tada kiekvienas valgytojas pagal savo skonį gali pagardinti sriubą vištiena, tortilijų traškučiais, grietine ir avokadu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)