Troškinį patiekite su mėgstamu garnyru. Kadangi tai meksikietiškas patiekalas, aš jį patiekiau su ryžiais ir keptais plantanais (tokia bananų rūšis), prie šio patiekalo dar labai tiktų ir troškintos pupelės.

4 porcijoms reikės:

500 g jautienos (supjaustytos į mažus gabalėlius)

0,5 vidutinio dydžio kopūsto

1 vidutinio dydžio svogūno

1 vidutinio dydžio pomidoro

400 g konservuotų trintų pomidorų

200 ml vandens

2 v. š. sojos padažo

0,5 kubelio jautienos sultinio

0,5 a. š. česnako miltelių

druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  • Įkaitiname didelę keptuvę su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame jautienos gabalėlius, kepiname, kol visi gabalėliai gražiai apkepa, pagardiname susmulkintu sultinio kubeliu, įberiame druskos, pipirų.
  • Svogūną ir pomidorą supjaustome šiaudeliais, sudedame į keptuvę su apkepinta mėsa, išmaišome, uždengiame keptuvę dangčiu ir pakepiname apie 2–3 min.
  • Kopūstą supjaustome plonais šiaudeliais, sudedame į troškinį, išmaišome, patroškiname apie 5 min. Po to supilame trintus pomidorus, vandenį, sojos padažą, išmaišome ir troškiname uždengtoje keptuvėje ant silpnos ugnies apie 30–40 min. (kol kopūstas suminkštėja), vis pamaišome.
  • Pabaigoje pagardiname česnako milteliais, juodaisiais pipirais ir, jei reikia, druska. Patiekiame su ryžiais, keptais plantano griežinėliais ar kitu mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)