Atsiųstame pranešime spaudai „LG Electronics“ dalijasi patarimais, kaip nesunkiai išvengti problemų, susijusių su nuolat gendančiais maisto produktais ar netinkamu jų sandėliavimu.

Svarbu prisiminti, kad maistas turi būti tvarkingai sandėliuojamas. Kiekvienas šaldytuvas šiais laikais turi atskiras lentynėles ir stalčius skirtingiems maisto produktams talpinti. Vis dažniau pristatomos naujos technologijos, tobulinančios šaldytuvo vėdinimo sistemą, reguliuojančios drėgmės kiekį ir temperatūrą. Tačiau dauguma žmonių neretai pamiršta, kad viena svarbiausių taisyklių yra tinkamas maisto produktų išdėstymas šaldytuve.

Patarimai apie tvarkos palaikymą šaldytuve, kuriuos vertėtų prisiminti kiekvienam:

Durys. Šaldytuvo durys yra skirtos įvairiems padažams bei kečupams. Tai yra šilčiausia šaldytuvo dalis. Šaldytuvo duryse neturėtų būti laikomas pienas, jam reikalinga kiek vėsesnė vieta.

Stalčiai. Stalčiai skirti talpinti vaisiams ir daržovėms. Juose galima laikyti ir mėsą, tačiau atskirai nuo daržovių. Mėsos produktams reikalinga kuo vėsesnė temperatūra. Nerekomenduojama jų dėti į aukščiau esančias lentynėles, nes čia mėsos produktai gali netrukus sugesti.

Apatinės lentynėlės skirtos termiškai neapdorotiems produktams, kuriuos ketinate virti ar kepti.

Viršutinės lentynėlės yra vieta, kur turėtumėte sustatyti gėrimus ir produktus, nereikalaujančius termiško apdorojimo, pavyzdžiui, jogurtus, sūrį, rūkytą mėsą ar žuvį, taip pat konservuotus gaminius.

Pagrindinis principas – produktai turi būti sustatomi į skirtingas lentynas pagal jų gaminimo temperatūrą. Produktai, kurių nereikia apdoroti, turėtų būti talpinami aukščiau esančiose lentynose, o apačioje esančios lentynėlės skirtos produktams, kuriuos ketinate virti ar kepti aukštoje temperatūroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)