Pateikiame kelis pavyzdžius, kokią kavą žmonės įpratę gerti įvairiose pasaulio šalyse.

„Türk Kahvesi“ – Turkija

Paskrudintos ir smulkiai sumaltos kavos pupelės lėtai verdamos specialiame variniame ar žalvariniame prikaistuvyje, kuris vadinamas „cezve“. Turkiška kava išsiskiria tuo, kad yra ruošiama nefiltruota, tad tirščiai nusėda ant dugno. Taip, tai reiškia, kad kavą gerti reikia su nuosėdomis.

„Frappé“ – Graikija

„Frappé“ kavą 1957 m. pirmą kartą pagamino „Nescafé“ atstovas. Tai vienas populiariausių vasaros gėrimų Graikijoje, kuris gaminamas ant sušaldytos tirpios kavos užpilant karšto pieno.

„Espresso Romano“ – Italija

Tikra itališka espreso kava patiekiama su citrinos griežinėliu. Sakoma, kad citrina padeda išgauti saldesnį kavos skonį.

„Cà phê đá“ – Vietnamas

Ši vietnamietiška ledinė kava yra labai saldi ir labai stipri. Ji gaminama iš stambiai maltų, tamsiai skrudintų kavos pupelių. Kava per prancūzišką filtrą pilama tiesiai į puodelį su kondensuotu pienu ir ledu.

„Yuanyang“ – Malaizija

Šį skanų ir stiprų gėrimą, kurį galima gerti ir karštą, ir šaltą, sudaro trys dalys juodos kavos ir septynios dalys Honkongo stiliaus arbatos su pienu, t.y., juodos arbatos su pienu.

„Café de Olla“ – Meksika

Tradicinė meksikietiška kava virinama ant lėtos ugnies su cinamono lazdele ir skaninama „piloncillo“ (nerafinuotu cukranendrių cukrumi). Ji patiekiama moliniame puodelyje, nes tikima, kad tokiame puodelyje geriausiai atsiskleidžia kavos skonis.

„Café Touba“ – Senegalas

Šis gėrimas skaninamas pipirais ir kartais dar gvazdikėliais. Prieskoniai sumaišomi su kavos pupelėmis ir paskrudinami, tada sumalami ir išfiltruojami.

„Cafe Bombon“ – Ispanija

Tiems, kas mėgsta gerti saldžią kavą, neabejotinai patiks ispaniškoji „cafe bombon“. Tai tiršta, saldi kava, kuri gaminama iš lygiomis dalimis sumaišytos kavos ir kondensuoto pieno.

„Cafezinho“ – Brazilija

Daug kas mano, kad nacionalinis Brazilijos gėrimas yra „caipirinha“, bet vietos gyventojai labiausiai mėgsta gerti „cafezinho“. Šis gėrimas primena espreso kavą – tai taip pat mažas puodelis stiprios kavos. Vienintelis skirtumas tas, kad „cafezinho“ kava tiekiama pasaldinta – ji dažniausiai užvirinama su cukrumi.

„Irish Coffee“ – Airija

Tai kava-kokteilis, kurį sudaro karšta kava, airiškas viskis ir cukrus, o viršus puošiamas riebia grietinėle.

„Wiener Mélange“ – Austrija

Šis Austrijoje populiarus gėrimas primena kapučino: tai ekspreso kava su karštu pienu ir pieno putomis, o kartais dar ir su plakta grietinėle bei apibarstytas kakavos milteliais.

„Café au lait“ – Prancūzija

Prancūzai rytinę kavą mėgsta gamintis iš plakto pieno ir šviežiai užpiltos kavos (lygiomis dalimis). Svarbiausia tokią kavą patiekti dideliame puodelyje – kad būtų lengviau į ją mirkyti prancūzišką ragelį.

„Flat White“ – Australija

Ši kava panaši į latę, tik jos kiekis mažesnis. Ši australų mėgstamiausia kava gaminama pilant karštą pieną į ekspreso kavą.

Kava su prieskoniais – Morokas

Gaminant šią kvapnią juodą kavą naudojami šildantys prieskoniai, tokie kaip kardamonas, juodieji pipirai, cinamonas, gvazdikėliai ir muskato riešutas.

„Kaffeost“ – Suomija

Suomijoje karšta kava užpilama ant „juustoleipä“ (varškės sūrio gabalų). Nors mums skamba neįprastai ir, ko gero, nekelia apetito, suomiams toks keistas derinys labai patinka.

„Café Cubano“ – Kuba

„Café Cubano“ yra maža, bet stipri kava. Tai espreso kava, užpilta su cukrumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)