Visus šiuos desertus iškepsite vos per 10 minučių, rašo anews.com.

Medaus tortas su bananais

Ingredientai tešlai:

1 kiaušinis
4 šaukštai pieno
4 šaukštai aliejaus
1 šaukštas skysto medaus
3 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų;
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštas krakmolo
¼ arbatinio šaukštelio druskos

Ingredientai kremui:

100 g kambario temperatūros sviesto
½ skardinės kondensuoto pieno
2–3 bananai
riešutai tortui puošti

Šiam tortui reikės 15 cm skersmens formos.

Paruošimo būdas:

Medų, pieną, kiaušinius, aliejų, druską ir cukrų sumaišykite. Suberkite miltų, krakmolo ir kepimo miltelių mišinį. Suformuokite tešlą, sukrėskite ją į formą ir dėkite į mikrobangų krosnelę 6 min. (800 W).

Biskvitą atvėsinkite, išimkite iš formos, supjaustykite į tris sluoksnius. Sviestą plaktuvu išsukite su kondensuotu pienu, bananus supjaustykite. Biskvito sluoksnius sutepkite kremu, tarp jų dėkite bananų. Tortą pabarstykite smulkintais riešutais ir dėkite į šaldytuvą 1 val.

Foto: Shutterstock

Obuolių pyragas

Ingredientai:

60 g cukraus
2 kiaušiniai
½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 citrinos žievelė
2 šaukštai aliejaus
šiek tiek cinamono
4 obuoliai

Paruošimo būdas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir vienalytė (4–5 min.). Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite aliejų. Kepimo miltelius kartu su miltais suberkite į kiaušinių masę, suformuokite tešlą.

Obuolius nulupkite, smulkiai supjaustykite, pabarstykite cinamonu, įmaišykite į tešlą. Masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą, tinkamą naudoti mikrobangų krosnelėje.

Kepkite įjungę mikrobangų krosnelę maksimaliu pajėgumu 7–9 min.

Pyragas skirsis nuo kepto orkaitėje, nes neapskrus, tačiau kuo puikiausiai iškils, bus porėtas ir tinkamai iškepęs.

Foto: Shutterstock

Manų pyragas

Ingredientai:

½ stiklinės kefyro
½ stiklinės cukraus
druska
1 citrinos žievelė
50 g sviesto
1 kiaušinis
2 šaukštai miltų
½ arbatinio šaukštelio sodos
actas (sodai nugesinti)

Šiam pyragui reikės 20 cm skersmens kepimo formos.

Paruošimo būdas:

Manus sumaišykite su druska, cukrumi ir kefyru. Palikite 30 min. pastovėti. Supilkite išlydytą sviestą, suberkite tarkuotą žievelę, miltus ir actu nugesintą sodą.

Tešlą supilkite į sviestu suteptą formą ir ją įdėkite į 800 W galingumu nustatytą mikrobangų krosnelę 6–8 min.

Foto: Shutterstock

Šokoladinis tortas su grietininiu kremu

Ingredientai tešlai:

2 kiaušiniai
4 šaukštai kakavos
6 šaukštai miltų
8 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
6 šaukštai aliejaus
10 šaukštų kefyro

Ingredientai kremui:

600 g riebios grietinės (ne mažiau 25 proc. riebumo)
150 g cukraus

Šiam tortui reikės 15 cm skersmens formos.

Paruošimo būdas:

Kiaušinius šiek tiek išplakite su cukrumi. Supilkite kefyrą ir aliejų, išmaišykite. Suberkite sausus ingredientus: miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Gautą tešlą sukrėskite į sviestu išteptą formą ir maksimaliu pajėgumu įjungtoje mikrobangų krosnelėje kepkite 8 minutes.

Biskvitą išimkite, atvėsinkite ir supjaustykite gabaliukais. Grietinę išmaišykite su cukrumi ir palikite 10 min. Tada kremą išsukite plaktuvu. Indą išklokite maistine plėvele, tepkite kremo sluoksnį, tada dėkite dalį biskvito, vėl kremo ir t. t.

Tortą šaldytuve palikite per naktį, tada ištraukite ir apvertę perkelkite į kitą indą. Plėvelę nuimkite ir tortą papuoškite šokoladu bei riešutais.