Elena, kaip mini „Pyragų dieną“?

Pyragų dienos jau eilę metų nepraleidžiu – pamenu, dar mokyklos laikais būdavo organizuojama ši akcija, kurioje ir pati pardavinėdavau keptus skanėstus. Visus suaukotus pinigus skirdavome „Išsipildymo akcijai“. Džiugu, kad likimas mane taip pat atvedė į televiziją, kur ši graži akcija vyksta ir organizacijos viduje – kasmet su kolegomis iki pandemijos pradžios susirinkdavome ir ragaudavome kepinius, o tuo pačiu – aukodavome „Išsipildymo akcijai“.

Elena, ar pati kepi pyragą šiai dienai?

Kokia pyragų diena be pyrago... Žinoma, kad kepu! O šie metai, nors ir kitokie, tikrai nebus be pyrago. Jau esu suplanavusi ir pasiruošusi visus ingredientus pyragui.

Gal turi kokį firminį pyrago receptą, kuriuo galėtum pasidalinti?

Mūsų giminė turi ilgametę obuolių pyrago tradiciją. Nemeluosiu, prieš besidalindama receptu, paskambinau mamai ir paklausiau, ar galėčiau atskleisti jo receptą. Leidimas duotas, tad dalinuosi skaniausiu mūsų giminės obuolių pyrago receptu.

Tradicinis šeimos obuolių pyragas

Pyragui reikės:

  • 6 obuolių
  • 4 kiaušinių
  • 1 stiklinės miltų
  • 1,5 stiklinės cukraus
  • 0,5 stiklinės grietinės
  • Vyšnių uogienės


Eiga:

Supjaustome obuolius, atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su 1 stikline cukraus plakame apie 15 min. Išplakus įmaišome stiklinę miltų ir pradedame plakti baltymus iki standžių putų. Įmaišome į tešlą baltymus, o tada – obuolius. Klojame tešlą į riebalais pateptą kepimo skardą ir šauname 15 min. į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kol pyragas kepa, pasigaminame glajų – grietinę išplakame su cukrumi. Apkepusį pyragą aptepame grietine ir ant viršaus dedame vyšnias. Kepame dar 30-35 min. 180 laipsnių orkaitėje. Apkepusi grietine su cukrumi sukuria labai traškią ir saldžią plutelę, o vyšnios – malonų rūgštumą.

Dar galite spėti iškepti pyragą ir prisijungti prie „Pyragų dienos”!

Neseniai ištekėjai, tai kuris – tu ar vyras, dažniau sukatės virtuvėje?

Virtuvė – mano zona. Čia galiu praleisti valandų valandas, man labai patinka eksperimentuoti, bandyti naujus receptus, todėl čia man leidžiama karaliauti. Mylimasis taip pat moka gaminti – jo čili troškinys nukonkuruoja visus mano...

Apskritai, ar mėgsti gaminti?

Labai! Meilę maisto gaminimui paveldėjau iš mamos ir močiutės – jos visuomet gamindavo mūsų namuose, tad nuo mažens stebėjau ir mokiausi iš geriausių. Tiesa, negaliu pakęsti receptų – kad ir kaip nuosekliai jų laikyčiausi, vis tiek pakoreguoju pagal save... Taip, man atrodo, gaunasi geriausiai.

Ar mėgsti saldumynus, pyragus ir kitokius desertus?

Su puodeliu juodos kavos – tikrai taip. Nesu didelė smaližė, tačiau gardaus pyrago gabalėlio, juodo šokolado ar kanelės – niekuomet neatsisakyčiau. Kaip ten sako? Imbieras gydo peršalimą, o desertas – viską!

Tradicinis šeimos obuolių pyragas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)