6–8 asm.
Gaminimas 30 min.

  • 135 g traškučių su bananais
  • 20–30 g sūdytų ir kepintų pistacijų branduolių
  • 200 g sviesto
  • 100 g karamelizuoto sutirštinto pieno („Rududu“ tipo)
  • Žiupsnelio malto cinamono
  • 1 apelsino
  • 2 mažų arba 1 didelio prinokusio banano
  • 50 g šokolado

1. Sutrupinkite traškučius su bananais tiesiai pakuotėje.

2. Patrupinkite pistacijas peiliu.

3. Sviestą sudėkite į puodą, taip pat sudėkite karamelizuotą sutirštintą pieną, įberkite cinamono, tarkuotos apelsino žievelės ir ištirpinkite. Karamelizuotas pienas gana sunkiai tirpsta, tad pasinaudokite virtuviniu trintuvu. Kartu sutrinkite ir bananą.

4. Masę padalinkite į dvi dalis. Vienoje ištirpinkite šokoladą, į kitą įdėkite smulkintas pistacijas.

5. Abidvi mases sluoksniuokite kepimo popieriumi išklotoje formoje – šokoladas turi būti per vidurį. Dėkite į šaldytuvą trumpiausiai 4–5 val.

Vaflinis karamelinis tinginys su bananais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)