Reikės:

  • 240 g virtų arba konservuotų avinžirnių
  • 100 g riešutų sviesto (naudojau migdolų)
  • 3 v.š. klevų sirupo ar medaus
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 4 v.š. tarkuoto juodojo šokolado
  • 1/2 a.š. vanilės


Kaip gaminti:

1. Avinžirnius susmulkiname su trintuvu (naudoju su S formos peiliukais).

2. Atskirame dubenyje sumaišome riešutų sviestą su sirupu, įpilame vanilės, jeigu jos turime.

3. Trintus avinžirnius sumaišome su riešutų sviesto mase. Sudedame kepimo miltelius ir juodąjį šokoladą, išmaišome.

4. Nedidelę kvadratinę formą ištepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi. Sudedame pyrago masę, aukštis neturėtų būti didesnis negu 2 cm. Aš naudojau didelę formą, bet masę paskirsčiau tik vienoje pusėje.

5. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame apie 40 minučių kol paviršius paruduos. Pyragą prieš pjaustant būtinai atvėsinkite, nes kitaip labai byrės.

Skanaus!

Pyragas iš avinžirnių

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų.

Receptu dalijasi tinklaraštis Sveikas receptas.