Kaip bebūtų, tai puikus braškių desertas tiek suaugusiems, tiek vaikams. Lengvai pagaminamas, puikiai atlaiko keliones į gamtą (sudėkite viską į sandarius indelius) ir labai greitai suvalgomas, nes kas gi nemėgsta braškių.

Braškių desertas

6 asmenims, 10 min.

  • 300 g braškių
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 1 šaukštas cukraus
  • 2 šaukštai pieno
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 180 g sausainių

Braškes nuplauname ir nusausiname.

Maskarponės sūrį šluotele išplakame su pienu, cukrumi ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės.

Sausainius virtuvinio kombaino pagalba susmulkiname iki smulkių trupinių.

Braškes merkiame į maskarponę, tuomet į sausainių trupinius.

Skanaus.

Braškinis desertas
Foto: Recepto autorė