Rūkytų braškių kokteilis su jogurto ledukais
Foto: DELFI / Modesta Meškė

„Valgant tos pačios veislės, to paties skinimo braškes, tik augintas skirtinguose Lietuvos regionuose, galite nustebti dėl skonio skirtumų: rytuose braškė bus rūgštesnė, o vakaruose – saldi. Taip pat braškių skonis skiriasi priklausomai nuo sezono – ar tai pirmosios braškės, ar vidurio sezono, ar paskutinės. Man labiausiai patinka sezono pabaigos braškės – tos, kurios skinamos prieš pat Onines. Jų skonis tobulas“, – sakė T. Rimydis ir pasiūlė išbandyti rūkytų braškių kokteilio su jogurto ledukais receptą.

Rūkytų braškių kokteilis su jogurto ledukais
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Rūkytų braškių kokteilis su jogurto ledukais

Ingredientai:

  • - Braškės: 1000 g
  • - Aliejus alyvuogių: 200 g
  • - Obuolių sirupas: 300 g
  • - Obuolių sultys: 1 l
  • - Cukrus: 50 g
  • - Natūralus jogurtas: 500 ml
  • - Šviežias bazilikas: 50 g
  • - Cukrus: 100 g
  • - Rabarbarai: 100 g

Rūkytų braškių kokteilis su jogurto ledukais
Foto: DELFI / Modesta Meškė


Gaminimo eiga:

Braškės aptepamos sirupo ir aliejaus glazūra, dedamos rūkyti, rūkoma 100-80 temperatūroje apie 30 minučių, tuomet dedamos į kokteilinę ir, supilus obuolių sultis, sutrinamos. Į martini taurę dedama šaldytas jogurtas su cukrumi (50 g), pilamos trintos rūkytos braškės ir įstatomas cukruje paniruotas rabarbaras.

Skanaus!

Rūkytų braškių kokteilis su jogurto ledukais
Foto: DELFI / Modesta Meškė