Vaida Kurpienė: smidrai – puiki priemonė nuo cholesterolio ir aukšto kraujospūdžio
Išeiga: 1 gaminimui
Ingredientai:
Tešlai:
- 240 g migdolų miltų (2 stiklinės)
- 1 v. š. speltos miltų
- 70 ml tyro alyvuogių aliejus
- 2 v. š. vandens
Įdarui:
- 250 g smidrų (šparagai)
- 1 a. š. česnako miltelių
- čiobrelių (skaniau švieži)
- 4 vnt. kiaušinių
- 250 g fetos sūrio
- 50 g kietojo sūrio
- 0,20 g pipirų
- 1 žiupsnelio druskos
Paruošimas:
1. Iš tešlai skirtų ingredientų, pagaminti pyrago pado tešlą. Ją sudėti į kepimo formą ir lygiai paskirstyti.
2. Smidrus pavirti 1-2 min. Nupjauti kietuosius smidrų galus ir susmulkinti smulkintuvu.
3. Suplakti kiaušinius, suberti prieskonius, į plakinį sudėti žaliąją sutrintą smidrų dalį.
4. Kiaušinių ir smidrų galų plakinį pilame ant išskirstytos tešlos. Sudėti Feta sūrio gabalėlius, kietąjį sūrį sutarkuoti, sudėti ant viršaus. Išdėlioti smidrus ant viršaus. Kepti 180 laipsnių 20-25 min.
Skanaus.