Vasariškas braškių pyragas su migdolais

  • 100 g šalto margarino
  • 150 g miltų
  • 50 g cukraus miltelių
  • 1 šaukštelio akmens druskos
  • 1 citrinos žievelės
  • 50 g varškės kepiniams
  • 50 g smulkintų migdolų
  • 50 g traškių javainių su kokosais, braškėmis ir avietėmis
  • 250 g braškių
  • 1 kiaušinio (plakiniui)
  • 50 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
Alfas Ivanauskas


1. Šaltą margariną sudėkite į trintuvo indą, suberkite miltus (šiek tiek palikite kočiojimui), cukraus miltelius, akmens druską ir nutarkuotą citrinos žievelę. Viską sutrinkite iki smulkių kruopelyčių. Varškę kepiniams sudėkite į miltų ir margarino mišinį. Greitai užminkykite tešlą.

2. Iškočiokite tešlą 0,5 cm storio lakštu. Į vidurį suberkite smulkintus migdolus. Ant jų užberkite traškių javainių su kokosais, braškėmis ir avietėmis. Braškes sudėkite ant javainių, galite jas perpjauti, o galite dėti visas. Jei turite žemuogių, galite užberti ir jų. Tešlos kraštus užlenkite ant viršaus. Kraštus patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite nerafinuotu cukranendrių cukrumi.

3. Kepkite apie 40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su ledais arba plakta grietinėle.

· Galite naudoti įprastą pertrintą varškę, rikotą.
· Nedėkite šaldytų uogų ar vaisių.
· Naudokite sezoninius vaisius arba uogas. Obuolius, kriaušes ar slyvas supjaustykite nedideliais gabaliukais.
· Šonus galite apibarstyti smulkintais riešutais.
· Patiekite su plakta grietinėle, ledais.

Vasariškas braškių pyragas su migdolais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)