• 200 g miltų
  • akmens druskos
  • 30 g grietinės
  • 50 g cukraus miltelių
  • vanilinio cukraus
  • 125 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
  • 35 g margarino
  • Labai smulkiai nutarkuotos citrinos žievelės
  • Labai smulkiai nutarkuotos apelsino žievelės

1. Sumaišykite kartu dalį miltų, kitą dalį palikite kočiojimui, druską, grietinę, kepimo miltelius, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų.

2. Grietinėlėje ištirpinkite margariną, šiek tiek pravėsinkite, suberkite nutarkuotą apelsino ir citrinos žievelę.

3. Supilkite grietinėlę su margarinu į miltų mišinį, užminkykite tešlą. Suformuokite tešlos volelį, uždenkite jį maistine plėvele ir palikite 15–20 min.

4. Po to volelį paskirstykite nedideliais gabaliukais ir po vieną labai plonai – permatomai – iškočiokite. Formele arba stikline išspauskite apskritimus.

5. Į juos įdėkite kepimo popieriaus juosteles su užrašytais palinkėjimais, vardais ar kt. ir sulankstykite. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstykite cukraus milteliais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8–10 min.

· Tešlos likučių neišmeskite ir kitą kartą nekočiokite – tiesiog iškepkite atraižų, kurias galėsite panaudoti trupiniams, puošti desertus arba tiesiog suvalgyti.

Citrinomis ir apelsinais kvepiantys laimės sausainiai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)