1 sluoksniui reikės:

  • 150 g ruginių sausainių;
  • 100 g kepintų lazdyno riešutų;
  • 60 ml kokosų ar kito aliejaus;
  • 4 datulių

2 sluoksniui:

  • 200 g veganiškos karamelės

3 sluoksniui:

  • 2 didelių bananų ar 3 mažų;
  • 1 citrinos sulčių;

4 sluoksniui:

  • 2 skardinių kokosų pieno.

Gaminimas:

1. Sausainius su riešutais, datulėmis sudedame į maisto trintuvą ir susmulkiname iki trupinių. Supilame aliejų ir viską gerai išmaišome. Kepimo skardą (naudojau 20 cm skersmens) ištepame aliejumi ir sudedame sausainių masę. Paskirstome ir gerai prispaudžiame. Kepame apie 10 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
2. Bananus supjaustome gabaliukais ir apipilame citrinos sultimis, išmaišome.
3. Iškeptą pagrindą atvėsiname.
4. Ant pagrindo paskirstome karamelę.
5. Ant karamelės sluoksnio sudedame smulkintus bananus.
6. Kokosų pieno skardines reikėtų palikti šaldytuve bent 3 valandoms arba geriausiai per naktį, kad kietoji dalis atsiskirtų nuo vandens. Tuomet į dubenį sudėti tik kietąją dalį ir su elektriniu maišytuvu plakti apie 10 minučių, kol pienas įgaus kreminę konsistenciją. Gautą masę sudėti ant bananų sluoksnio ir puošti smulkintais lazdyno riešutais.
7. Pyragą geriausiai palikti per naktį pastovėti šaldytuve ir kitą dieną jau skanauti.

Patarimas – pirkti kuo riebesnį kokosų pieną.

Skanaus!

Banoffee
Foto: Recepto autorė

Receptu dalijasi tinklaraštis Wise Taste.