Nekeptas sūrio pyragas su pasifloromis

Trapiai tešlai reikės:

  • 240 g miltų
  • 3 šaukštų cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • 160 g sviesto (šalto)
  • 1 kiaušinio trynio

Sūrio kremui reikės:

  • 100 g kreminio sūrio
  • 120 g grietinėlės
  • 2 šaukštų cukraus pudros
  • Vanilės ekstrakto

Pasiflorų užpilui reikės:

  • 3 pasiflorų
  • 200 g pasiflorų tyrės
  • 1 šaukšto cukraus pudros
  • 1-2 šaukštų cukraus sirupo
Nekeptas sūrio pyragas su pasifloromis


Virtuvinio kombaino pagalba permaišyti miltus su šaltu sviestu iki smėlinės tekstūros. Įberti cukrų ir dar permaišyti. Įmušti trynį, įberti druskos ir labai trumpai permaišyti, kol tešla susijungs. Įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti 10 min. šaldytuve, kad tešla sutvirtėtų. Ją iškočioti 2-3 mm storio ir iškloti kepimo formelę.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Kremui visus ingredientus sudėti į indą ir išplakti iki kreminės konsistencijos.

Gautą kremą sudėti į iškeptą ir atvėsusią tartaletę.

Pasiflorą perpjauti pusiau, į sietelį išspausti minkštimą ir pertrinti, kad sietelyje liktų tik sėklytės. Taip daroma, kad išryškėtų jų juoda spalva ir užpilas būtų gražesnis. Taip išvalytas sėklytes vėl sumaišyti su minkštimu bei kitais ingredientais.

Gautą užpilą paskirstyti ant sūrio kremo.

Skanaus!

Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)