Ieškant tinkamo kruasano, visų pirma reiktų atkreipti dėmesį į ragelio tekstūrą, tešlos konsistenciją ir trapumą, rašoma pranešime spaudai.

„Tikras sviestinis ragelis yra lengvai ir tankiai pasisluoksniavęs viduje bei pasižymi trupančia išore, tad ties pirmu kąsniu pažirę tešlos gabaliukai turėtų būti laikomi pliusu, o ne trūkumu. Be to, kalbant apie paviršių, kruasano kampai laikomi idealiai iškepusiais, kai įgauna auksinį rusvumą. Kokybiškas kruasanas nepasieina minimalaus sūrumo. Būtent skirtingų poskonių ir aromatų dermę tinkamo trapumo kruasane galima laikyti tobulai iškepto ragelio apibūdinimu“, – teigia B. Baratinskaitė.

Lietuviai išties yra itin pamėgę prancūziškus ragelius: remiantis prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, pernai, lyginant su 2018 m., kruasanų paklausa augo beveik dešimtadaliu. „Praėjusiais metais stipriai išaugo šaldytų, jau kepimui namuose paruoštų kruasanų pardavimai. Tai užtikrina pirkėjams patogumą, nes ką tik iškeptas ir šiltas sluoksniuotas bandeles galima valgyti net neišėjus iš namų. Bendrai trijų rūšių šaldytų kruasanų paklausa išaugo beveik 2,5 karto 2019 m., palyginti su 2018 m. Labiausiai augo paprastų šaldytų kruasanų paklausa – 2018 m. iš viso nupirkta beveik 5 tūkst. kilogramų šaldytų paprastų kruasanų be įdaro, o 2019 m. – daugiau nei 12 tūkst. kilogramų“, – pirkėjų pasirinkimus atskleidžia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Įsigijus tokį sviestinės tešlos kruasaną, dingsta didžioji dalis gamybos rūpesčių, o vieninteliu rūpesčiu lieka jo atšildymo ir kepimo procesas.

Paprasti, su įdaru ar sumuštiniai?

Prancūziški rageliai


Prancūziški rageliai yra liaupsinami dėl savo universalumo. „Klasikinis kruasanas puikiai atrodo lėkštėje prie puodelio kavos ar arbatos arba stiklinės sulčių. Bet kai kurios variacijos tapo ne mažiau tradicinėmis ir turi nuolatinę savo auditoriją“, – sako B. Baratinskaitė.

Europos šalių prancūzakalbiai vertina kruasanus su razinomis bei su šokolado gabaliukais. Smaližiams tinka karamelinis, migdolų, saldaus grietinėlės kremo bei kiti įdarai. Norintys mažiau saldumo, gali rasti ragelių su sūrio ar bekono įdaru.

Dera nepamiršti ir to, kad standartiniai kruasanai gali tapti puikiu sumuštinių pagrindu. „Nuo elementaraus desertinio pertepimo su mėgstama uogiene ir vaisiais iki eksperimentuoti leidžiančių skonių derinių, kurie gali tikti ne vien lengvam užkandžiui, bet ir maloniai nuteikiantiems pietums. Tai gali būti sūris su džemu, vištiena su parmezanu arba lašiša su omletu. Galiausiai, vegetarų širdis užkariavo tofu su špinatais bei pesto ir įvairių daržovių salotų variantai“, – sako maisto gamybos departamento direktorė.

Šis sąrašas nėra baigtinis, tad pats metas stverti keletą kruasanų, mėgstamiausių ingredientų bei atšvęsti sausio 30-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)