Kaip juokauja Luca, tokį suvalgius ryte, pietų nebesinorės. Beje, Panini tikrai tinkamas ne tik pusryčiams, tačiau yra puikus pasirinkimas ir sotiems pietums bei vakarienei.

Panini sumuštinis su vištiena

Jums reikės:

1 vištienos krūtinėlės
2 šalotinių svogūnų
1 raudonojo svogūno
2 skiltelių česnako
3-4 lapinių kopūstų lapų
1 citrinos
Sviesto
Rūkytos paprikos miltelių
Rudojo cukraus
Pankolio sėklų
Raudonojo vyno
Balzaminio acto
Alyvuogių aliejaus
Ciabatta duonos
Majonezo

Sumuštinis su vištiena

Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, česnakus skiltelėmis ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su pankolio sėklomis ir sviestu. Įberti du žiupsnius rudojo cukraus. Jei reikia, įdėti dar šiek tiek sviesto. Kepti, kol karamelizuosis. Suberti smulkintą lapinį kopūstą ir dar šiek tiek pakepti. Pagardinti druska ir pipirais. Sudėti į dubenį.

Vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis ir kepti toje pačioje keptuvėje, įdėjus dar sviesto. Kepant užpilti vištienos prieskonių, du žiupsnelius rūkytos paprikos, druskos, pipirų. Pagardinti šlakeliu vyno bei balzaminiu actu ir palikti, kol iškeps.

Atpjauti ciabatta duonos kraštines dalis (kad dydis butų, kaip sumuštinio). Įpjauti išilgai, tačiau neįpjaunant plutelės. Duoną išskleisti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio režimu, kol apskrus.

Ant vienos duonos riekelės dėti daržoves, vištieną ir ant kitos riekelės – majonezo. Riekelę užverti ir galima ragauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)