Vaniliniam kremui reikės:

  • 150 g pieno
  • 200 g grietinėlės
  • 2 želatinos lakštų
  • 25 g vandens
  • 300 g baltojo šokolado
  • 10 g vanilės ekstrakto


Citrininiam kremui reikės:

  • 7 kiaušinių trynių
  • 100 g cukraus
  • 100 g citrinos tyrės
  • 120 g sviesto
  • Citrinos žievelės


Brownie biskvitui reikės:

  • 285 g juodojo šokolado
  • 120 g sviesto
  • 5 kiaušinių
  • 400 g Farino rudojo cukraus
  • 165 g miltų
  • 5 g kepimo miltelių


Papuošimui reikės:

  • Aviečių


Pieną užvirti kartu su grietinėle, išbrinkinta želatina ir vanilės ekstraktu. Užvirus užpilti ant šokolado, palikti pratirpti kelias minutes, tuomet permaišyti iki šokoladas ištirps (galima sutrinti) iki vientisos masės ir palikti 12 val. subręsti šaldytuve. Prieš naudojant išplakti.

Užvirti citrinų tyrę ir sudėti sviestą. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Į masę įpilti šiek tiek užvirintos citrinų tyrės su cukrumi, permaišyti ir masę po truputį maišant grąžinti į puodą. Kaitinti iki 82 °C temperatūros.

Kremą uždengti maistine plėvele ir leisti atvėsti.

Sausi produktai sumaišomi.
Sviestą ištirpinti ir supilti juodąjį šokoladą. Išmaišyti iki vientisos masės. Į gautą masę po truputi, nuolat maišant, supilti kiaušinius (kambario temperatūros).

Gautą šokolado masę sumaišyti su sausais produktais iki vientisos masės.

Pilti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, išlyginti ir kepti 160 °C temperatūroje 20 min.

Išpjauti dvi biskvito dalis ir ant jų konditerinio maišelio pagalba formuoti kremus. Dekoruoti avietėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)