Riešutiniam kremui Namelaka reikės:

  • 150 g pieno
  • 250 g grietinėlės
  • 2 vnt. želatinos lakštų
  • 25 g vandens
  • 300 g balto šokolado
  • 60 g natūralios lazdyno riešutų pastos


Šokoladinei tartaletei reikės:

  • 220 g miltų
  • 30 g kakavos
  • 130 g sviesto
  • 100 cukraus
  • 3 kiaušinių trynių
  • 1 šaukšto vandens


Traškiam įdarui reikės

  • 100 g lazdyno riešutų pastos
  • 100 g karamelizuotų traškių dribsnių konditerijai


Papuošimui reikės:

  • Šilauogių
  • Aviečių
  • Karamelizuotų lazdyno riešutų
  • Netirpios cukraus pudros


Kremui išbrinkinti želatinos lakštus vandenyje.

Pieną užvirti kartu su grietinėle, įdėti želatiną, supilti šokoladą, palikti pratirpti kelias minutes, tuomet permaišyti iki šokoladas ištirps. Įmaišyti riešutinę pastą ir dar kartą permaišyti iki vientisos masės. Uždengti maistine plėvele ir palikti 12 val. subręsti šaldytuve. Prieš naudojant išplakti lopetėle.

Tešlai sumaišyti sausus produktus.

Kambario temperatūros sviestą išmaišyti su birių produktų mišiniu. Į masę palaipsniui supilti trynius ir maišyti iki vientisos masės. Įpilti šaukštą vandens ir dar kartą permaišyti.

Tešlą suvynioti į plėvelę ir dėti atvėsti ir „pailsėti“. Geriausia tešlą šaldytuve palaikyti 24 val.

Tešlą iškočioti 5 mm storio, dėti į sviestu išteptą formą ir kepti 180°C temperatūroje apie 9 min.

Traškiam įdarui gerai išmaišyti lazdyno riešutų pastą su karamelizuotais dribsniais konditerijai.

Traškų įdarą sudėti į tartaletę ir išlyginti. Padėlioti šiek tiek uogų. Konditerinio maišelio ir apvalaus antgalio pagalba kremu užpildyti tartaletę.

Dekoruoti avietėmis, šilauogėmis, karamelizuotais lazdyno riešutais ir netirpia cukraus pudra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)