Kartais restorano, tinkamo visai šeimai, paieška tampa tikra dilema, ypač norint smagiai ir jaukiai paminėti rugsėjo 1-ąją, rašoma pranešime žiniasklaidai. Galime pasidžiaugti, kad maitinimo įstaigos ima pastebėti šiuos poreikius ir atsiranda vis daugiau draugiškų šeimoms restoranų.

Kai kurios maitinimo įstaigos stengiasi dėl jaunųjų lankytojų ir organizuoja vaikiškas programas švenčių proga arba savaitgaliais. Beata Nicholson, „Jurgis ir drakonas” šeimos restorano savininkė, mano, kad vietų, pritaikytų šeimoms yra pakankamai ir labai svarbu atskirti šeimos restoranus bei vietas skirtas pasibūti suaugusiems.

Paklausėme šeimos restoranų, pagal kokius kriterijus šeimos renkasi restoraną šventei. „Greita sraigė” restorano vadovė, įvardino šiuos aspektus: „Pirmiausia vieta: esame prie pat pušyno, grynas oras, miškas, ramu, vaikams yra vietos pabėgioti ant žolės. Terasoje vaikai gali sėdėti prie nedidelių, jų ūgiui pritaikytų staliukų. Turime meniu vaikams, o jei prireikia, stengiamės pritaikyti patiekalą pagal konkrečius poreikius ir norus. Vaikai gali spalvinti, piešti kreidelėmis ant šaligatvio (kas piešia istorijas, kas nusibraižo klases ir šokinėja), planuojame dar susirinkti aktyvesnių žaidimų – pavyzdžiui, badmintono raketes”.

Mano Guru” atstovė Agnė, pasidalino šeimos šventei restorane svarbiais aspektais: „Orientuojamės į sveiką, pilnavertę mitybą, mūsų valgiaraštis tinkamas vegetarams, veganams, ir viską valgantiems, turime atskirą meniu vaikams. Taip pat mūsų virėjai labai geranoriški ir, jei tėveliai paprašo ar įspėja apie netoleruojamus produktus, visada atsižvelgia – ar patiekti su padažu, ar be, ar su grietine, ar su uogiene.“

Žaismingai paminėti rugsėjo 1-ąją kviečiantis restoranas, turi atskirą erdvę žaidimams, kurioje ir vyresni vaikai nenuobodžiaus. „Po atnaujinimo vienoje iš restorano erdvių turime daug stalo žaidimų, tinkančių įvairaus amžiaus vaikams ir net paaugliams. Galiausiai, mūsų kavinėje nėra prekiaujama alkoholiu, todėl tėvai, ieškodami sveikos ir saugios aplinkos, renkasi mus.”

Agnė pastebi, kad tėvams yra suteikiami laisvi pusdieniai darbe bei daugėja laisvu grafiku dirbančių tėvų, o tai palengvina šventės sutikimą su visa šeima mieste.

Padidėjęs lankytojų aktyvumas ir augantis rezervacijų skaičius prieš Mokslo metų pradžios šventę taip pat matomas ir meniu.lt tinklapyje. Meniu.lt direktorius Laurynas Mažuolis pastebi, kad lankytojai ypač domisi šventiniais renginiais, specialiomis programomis bei vietomis, draugiškomis šeimoms. Anot Lauryno, šeimos, norėdamos Rugsėjo 1-ąją paminėti pakiliai ir šventiškai, vis dažniau renkasi pietus restorane ir rezervuoja staliuką likus bent kelioms dienoms iki minėtosios datos: „Laiku nepasirūpinę kur atšvęsti rugsėjo 1-ąją labai rizikuoja likti už mėgstamo restorano durų ir rinktis mažiau patrauklią vietą šventei“.

Kai kurie šeimos restoranai Rugsėjo 1-ąjai skiria ypatingą dėmesį, organizuoja šventines programas, vaišina visokiausiais skanėstais.

Restorano „Karpynė” direktorė pasakoja, kad per rugsėjo 1–ąją rengia muzikinę programą, šventiškai papuošia restorano erdves, o šiemet šefas parengs keletą staigmenų – patiekalų, kuriuos bus galima paragauti tik rugsėjo 1–ąją.

Šokinėti ant batutų ir ragauti šventiškų vaišių mokinukai galės Trakų rajone esančiame „Pilialaukyje“. Kauno restorane „Portofino“ šeimos galės ragauti ypatingų kokteilių ir desertų, vaikus džiugins italių močiučių picos, gros gyva muzika.

Klaipėdoje įsikūręs „Michaelson boutique Hotel“ rugsėjo pirmąją siūlys specialiai šiai dienai kurtų šeimyninių vėlyvųjų pusryčių.

Šventinio brunch‘o kvies ir „Solt Dining“, kuriame kiekvienas galės įsiamžinti prie foto sienelės ir gauti nuotrauką dovanų, mėgautis cukraus vata, spragintais kukurūzais bei naminiu limonadu.

Restorane „Greita sraigė” šiemet vaikus linksmins animatorius, bus piešiama ant veido, leidžiami milžiniški muilo burbulai, lankstomi balionai.

Specialų vaikišką bufetą, žaidimų erdvę ir filmukus paruošęs restoranas „Novo2“ lauks mažųjų lankytojų, o tėvams patieks šefo 3-ių patiekalų meniu.

Pramogoms su animatore piratų tema kvies „HBH Vilnius“. Puikiais Vilniaus panoramos vaizdais pasigirti galintis „Skybar“, tik Rugsėjo 1-ajai sukūrė šeimyninius pietus, kuriuos, tarsi virtuvės šefas, kiekvienas galės individualizuoti įvairiais priedais, mažiesiems šeimos nariams bus paruoštas specialus žaidimų kampelis.

Rimčiausią programą moksleiviams ir jų tėvams organizuos braserija „14Horses“, kurioje edukacinių pietų metu bus mokoma apie kokybiško maisto svarbą.

Taigi, Rugsėjo 1-ąją įvairiuose Lietuvos miestuose įdomios veiklos šeimoms netrūks. Galime tik pasidžiaugti, kad didėja šeimų poreikius atitinkančių restoranų pasirinkimas, kiekvienas jų stengiasi rasti savo išskirtinumą, pasiūlyti klientams ką nors daugiau, o šeimos įvertina restoranų pastangas ir įvairiomis progomis noriai iškeičia namų aplinką į restorano.

Meniu.lt rekomenduoja vietas Rugsėjo 1-osios šventei:

1. Greita Sraigė, Vilnius

2. Solt Dining, Vilnius

3. Novo2, Vilnius

4. Skybar, Vilnius

5. 14Horses, Vilnius

6. Vaflių baras, Vilnius

7. Paupio 12, Vilnius

8. Mano Guru, Vilnius

9. Gusto blyninė, Vilnius

10. Bacchus Grill House, Vilnius

11. HBH Vilnius, Vilniaus raj.

12. Vilkinė, Vilniaus raj.

13. Araks, Vilniaus raj.

14. Floros simfonija, Kaunas

15. Senasis stumbras, Kaunas

16. Portofino, Kaunas

17. Višta Puode, Kaunas

18. Michaelson boutique Hotel, Klaipėda

19. Arena Lafa, Panevėžys

20. Karpynė, Raseinių raj.

21. Pilialaukis, Trakų raj.

22. Bona pizzeria & Lounge, Trakai

23. HBH Palanga, Palanga

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)