4 porcijos

Vasarą, kai yra įvairių uogų, pats metas pasigaminti gardų anglišką vasarinį pudingą. Jį pasigaminsite greitai ir lengvai, o tada gardžiuositės vasaros skonių įvairove.
Jei neturite šviežių uogų, galite naudoti šaldytas, tik pirma jas atšildykite.

Produktai:

  • 2 šaukštai vandens,
  • 150 g cukraus pudros,
  • 450 turimų uogų (nuplauti, susmulkinti, sumaišyti),
  • 100–150 g baltos duonos (supjaustyti riekėmis, pluteles nupjauti),
  • 2 stiklinės plaktos grietinėlės.

Kaip gaminti:

1. Suberkite cukraus pudrą į vandenį, užkaiskite. Kai užvirs, suberkite uogas, išskyrus braškes. Pakaitinkite uogas, tik ne per ilgai – jos turi suminkštėti, bet neprarasti formos. Paskui nukaiskite puodą ir palikite atvėsti.

2. Perpjaukite kiekvieną duonos riekę perpus, o kiekvieną pusę – į trikampius. Gabalėliai neturi būti identiški, jie bus jūsų pudingo pagrindas.

3. Išklokite pudingo indą maistine plėvele. Kiekvieną duonos trikampį pamirkykite į sultis nuo kaitintų uogų ir dėkite į indo dugną, paskui išdėliokite jas palei indo sieneles, kad nebūtų tarpų.

4. Tada į vidurį sudėkite pakaitintas uogas, taip pat ir braškes. Ant viršaus uždėkite sultyse mirkytų duonos trikampių. Patarimas – duonos trikampių per daug neprimirkykite, kad jie neprarastų formos, neišskystų, kita vertus, jie turi būtinai užtektinai sumirkyti.

5. Uždenkite indą ir prislėkite kokiu sunkiu daiktų – pvz., skardine pupelių. Įdėkite pudingą nakčiai į šaldytuvą.

6. Kitą dieną apverskite indą ant padėklo ar plokščios lėkštės, atsargiai iškrėskite pudingą. Patiekite su plakta grietinėle arba su ledais.

Angliškas vasaros pudingas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)