8 porcijos

Reikės:

  • 150 g sviesto
  • 3 stiklinių (400 g) miltų
  • 0,5 stiklinės (100 g) cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsnio druskos

Įdarui:

  • 400 g (4 stiklinių) mėgstamų šviežių ar šaldytų uogų (naudojau šviežias mėlynes, braškes ir gervuoges)
  • 200 g (1 stiklinės) grietinės
  • 0,5 stiklinės (100 g) cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto

Gaminimas:

1. Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje. Paliekame truputį atvėsti.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.

3. Cukrų suberiame į sviestą ir plakame elektriniu mikseriu pora minučių. Tada įmušame kiaušinį, vėl išplakame. Į masę pamažu beriame miltus ir plakame naudodami mikserį. Tešla turėtų būti minkštų trupinių konsistencijos.

4. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

5. Apvalų, stiklinį kepimo indą lengvai patepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens indą, bet galite naudoti ir didesnį, tuomet pyragas bus šiek tiek plonesnis.

6. Įdaras – grietinę išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinį ir vėl išplakame.

7. Tešla išklojame kepimo indo dugną ir kraštus. Krašteliai turėtų būti gana stori.

8. Ant tešlos supilame įdarą ir sudedame uogas. Kepame įkaitintoje orkaitėje 45-50 min., kol pyrago kraštai gražiai paruduoja. Jei pyragas plonesnis, tuomet kepkite trumpiau. Iškepusį pyragą paliekame visiškai atvėsti.

Skanaus!

Pyragas su uogų ir grietinės įdaru