Dar nuo vaikystės pamenu, kaip ties Vytauto ir Jūratės gatvės sankirta buvo įsikūręs fotocentras, kuriame buvo teikiamos su fotografija susijusios paslaugas. Tačiau dabar čia mano dėmesį patraukė užrašas „Fotokava“ – pagalvojau, kad man, kuriai fotoaparatas mano rankose yra kasdienybė, pats tas čia būtų išgerti kavos. Tad nieko nelaukus ir užsukau.

Fotokava

Pasirodo, ši vieta jau vasaroja trečią sezoną.

Fotokava

Įėjusi supratau, kad šios kavinukės jaukus interjeras absoliučiai mano skonio. O jeigu ir jūs prijaučiate fotografijai – jums ten irgi patiks. Viena siena dekoruota senovinių fotoaparatų ir kino kamerų kolekcija, lubos – studijiniais šviestuvais. Ant kavinės palangių nugulusios meno knygos ir fotoalbumai, jei panorėtumėte pavartyti ir susipažinti su senąja fotografijos istorija bei fotomenininkų darbais.

Fotokava

Karštų patiekalų čia negausite, bet paskanauti įvairių rūšių kavos, arbatos, sulčių ar kokteilių – nemažas pasirinkimas. Prie kavos galite rinktis iš 10 skirtingų desertų ir kepinių – tortai, pyragai, keksiukai, morengai ir pudingai.

Fotokava

Tad šį kartą užsisakiau espresso kavos puodelį, kuris kainavo 1,20 euro ir citrininį grietinėlės pyragą su bezė kremu už 2,60 euro. Pyragas buvo labai skanus, kava – taip pat puiki. Prie kavos atnešė vandens, kurio galima ir šiaip įsipilti, jei pasirodė jo maža.

Fotokava

Kol mėgavausi kiekvienu citrininio pyrago burnoje tirpstančiu kąsniu, stebėjau čia užsukančius žmones – užsuko ir senjorai, ir jaunimas. Tuo ir mėgstu vietas, kurios yra prieinamos ir patinkančios įvairaus amžiaus žmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)