Produktai: 400 g braškių, 200 g mėlynių, 800 g grietinės, 1 stiklinė cukraus, 100 ml vandens, 30 g želatinos, 8 g vanilinio cukraus.
Kaip gaminti:
1. Želatiną suberkite į metalinį dubenį, užpilkite puse stiklinės vandens. Palikite pastovėti 10 min., kad išbrinktų želatina.
2. Į kitą dubenį supilkite grietinę (tiks bet kokio riebumo grietinė), suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite ir palikite 5 min. pastovėti, kad cukrus ištirptų grietinėje.
3. Kepimo formą, kurioje stings tortas, apvyniokite maistine plėvele, kad neištekėtų skystis.
4. Metalinį dubenį su išbrinkusia želatina užkaiskite ant viryklės, pakaitinkite iki 70–80 laipsnių.
5. Karštą želatiną supilkite į grietinės masę, išmaišykite.
6. Uogas suberkite į grietinės masę, išmaišykite.
7. Supilkite turimą masę į paruoštą formą, viršų papuoškite uogomis.
Tortą įdėkite į šaldytuvą sustingti maždaug 3–4 val. Paskui atsargiai išimkite tortuką iš formos ir įdėkite į plokščią lėkštę.