Produktai: 400 g braškių, 200 g mėlynių, 800 g grietinės, 1 stiklinė cukraus, 100 ml vandens, 30 g želatinos, 8 g vanilinio cukraus.

Lengvai paruošiamas gaivus vasarinis tortukas

Kaip gaminti:

1. Želatiną suberkite į metalinį dubenį, užpilkite puse stiklinės vandens. Palikite pastovėti 10 min., kad išbrinktų želatina.

2. Į kitą dubenį supilkite grietinę (tiks bet kokio riebumo grietinė), suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite ir palikite 5 min. pastovėti, kad cukrus ištirptų grietinėje.

3. Kepimo formą, kurioje stings tortas, apvyniokite maistine plėvele, kad neištekėtų skystis.

4. Metalinį dubenį su išbrinkusia želatina užkaiskite ant viryklės, pakaitinkite iki 70–80 laipsnių.

5. Karštą želatiną supilkite į grietinės masę, išmaišykite.

6. Uogas suberkite į grietinės masę, išmaišykite.

7. Supilkite turimą masę į paruoštą formą, viršų papuoškite uogomis.

Tortą įdėkite į šaldytuvą sustingti maždaug 3–4 val. Paskui atsargiai išimkite tortuką iš formos ir įdėkite į plokščią lėkštę.

Lengvai paruošiamas gaivus vasarinis tortukas
Lengvai paruošiamas gaivus vasarinis tortukas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)