Reikės (maždaug 12 gabalėlių):

  • 2 stiklinių pūstų burnočio sėklų
  • 1/2 stiklinės kokoso drožlių
  • 1/2 stiklinės kapotų datulių be kauliukų
  • 1/4 stiklinės džiovintų bruknių arba spanguolių (ar kitų rūgščių uogų)
  • 1 v.š. čija sėklų (nebūtina)
  • 1/4 a.š. vanilės
  • žiupsnelis jūros druskos
  • 1/2 stiklinės riešutų sviesto
  • 1/3 stiklinės datulių sirupo
  • 2 v.š. ištirpinto kokosų aliejaus

Šokoladiniam viršutiniam sluoksniui:

  • plytelės juodojo šokolado (80-100g)
  • 1 v.š. ištirpinto kokosų aliejaus

Traškus pūsto burnočio ir žemės riešutų sviesto skanėstas
Foto: Recepto autorius


Kaip gaminti:

1. Išklokite 20x20 cm ar panašaus dydžio indą kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus produktus, o mažesniame – skystus (riešutų sviestą, datulių sirupą ir kokoso aliejų).
3. Supilkite skystą mišinį į sausų produktų dubenį ir kruopščiai viską išmaišykite. Turi išeiti vientisa lipni masė.
4. Išverskite masę į kepimo popieriumi išklotą indą, tolygiai paskirstykite ir naudodami silikoninę mentelę arba drėgnomis rankas suspauskite. Atidėkite.
5. Apliekite viršų ištirpintu šokoladiniu glaistu ir įdėkite valandai į šaldiklį.
6. Kai masė sukietės, išimkite iš šaldiklio.
7. Aštriu peiliu ant medinės lentelės supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Skanaus!

Traškus pūsto burnočio ir žemės riešutų sviesto skanėstas
Foto: Recepto autorius

Receptu dalijasi tinklaraštis datulės.lt.