Tortui pagaminti naudojau kondensuoto pieno ir saujelę šokoladinių meduolių (abu meduolių skoniai mano mėgstamiausi), bet jeigu jums labiau patinka tradiciniai, vaniliniai ar kakaviniai meduoliai, tuomet naudokite juos.

8 porcijos

Reikės:

  • 500 g mėgstamo skonio meduolių (naudojau kondensuoto pieno skonio ir kelis šokoladinius)
  • 500 g grietinės (riebesnės)
  • 4 vidutinio dydžio bananų
  • 3-4 valg. š. cukraus pudros
  • 1 arb. š. citrinos sulčių (nebūtina)
Meduolių ir bananų tortas


Gaminimas:

1. Meduolius sutrupiname viename dubenyje.

2. Į kitą dubenį sudedame grietinę, pagardiname cukraus pudra (pagal skonį) ir citrinos sultimis (jei naudojate). Išmaišome.

3. Imame apvalią, nedidelę, išardomą tortinę (aš naudojau 20 cm skersmens). Ant jos dugno dedame 1/3 sutrupintų meduolių, tolygiai padengiame dugną, prispaudžiame. Užpilame ¼ grietinės, šiek tiek paspaudžiame, išdėliojame griežinėliais supjaustytus bananus, užpilame dar ¼ grietinės. Tada užberiame puse likusių meduolių, paspaudžiame, vėl grietinės sluoksnis, bananai ir vėl grietinė. Tortą užberiame likusiais meduolių trupiniais.

4. Tortą paliekame šaldytuve pernakt, kad visi sluoksniai įsigertų grietinės kremo. Puošiame pagal savo fantaziją. Aš papuošimui naudojau saujelę maraschino vyšnių.

Skanaus!

Meduolių ir bananų tortas